Rennon perhejuhlan avain on runsas noutopöytä, josta jokaisen on helppo koota itselle mieluinen ateria. Poimi tästä parhaat reseptit kevään juhliin.

lohi

Jääkellarin limettilohi on limellä terävöitetty versio pohjoismaisen juhlapöydän klassikosta, graavisuolatusta lohesta. Kevään juhlissa jääkellarin limettilohi tarjotaan parsan ja ranskankermakastikkeen kera.

Rapucheviche on herkullinen alkupala, jossa maistuvat chili, valkosipuli, korianteri ja limetti.

marinoidut herkkusienet

Muista varata noutopöytään myös kasvissyöjälle sopivia antimia. Itämaisittain marinoidut herkkusienet maistuvat vaikka salaatin kera tai leivän täytteenä.

Munakoiso-vuohenjuustorullat syntyvät öljyssä kypsennetyistä munakoisoista, jotka täytetään vuohenjuustolla. Jos rullia jää, ne voi tarjota rääppiäisissä uunissa gratinoituna.

salaattikääröt

Korealaiset salaattikääröt ryyditetään itämaisilla mausteilla ja täytetään broilerilla. Ilman broileria ruoka sopii myös kasvissyöjälle. Salaattikääröjen kasvisversioon voi lisätä myös nuudeleita ja käyttää koko kurkun.

Mummolan ylikypsä naudanpaisti tarjotaan kermakastikkeen kera. Modernisti liha revitään rihmoiksi ja paistoliemi maustetaan uusiksi.

Paistin kera maistuvat uunissa rapeiksi paahdetut tryffeliperunat, jotka sopivat myös sormisyötäväksi sellaisenaan.

parmesaanibriossit

Parmesaanijuustobriossit maistuvat noutopöydän suolapalana sellaisenaan, mutta vieraat voivat myös täyttää ne noutopöydän muilla antimilla, kuten salaatilla, paistilla ja herkkusienillä.

Lisää ruokaideoita juhliin:
Buffetpöytä juhliin
Noutopöydän suolaiset suupalat
Juhlapöydän makeat herkut
Nopeat ja helpot juhlatarjoilut
Ruoka.fi: Brunssimenu

Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto