Pääsiäismenu – valitsimme ihanimmat kalat, kasvikset, lihat ja herkut juhlapöytään
Mietityttääkö pääsiäisen menu ja pääsiäisen ruoka? Nautitko pääsiäisenä lampaanpaistista? Vai, kaipaatko broileriherkkuja, kalaa tai kasvisruokia? Kokosimme Kotilieden parhaista resepteistä useamman vaihtoehdon pääsiäiseksi. Näistä löydät taatusti itsellesi sopivat pääsiäisherkut!
Pääsiäismenu kootaan kalasta, kasviksista tai lampaasta. Pääsiäisen ruoka kruunataan suloisilla suklaaherkuilla ja makealla jälkiruoalla!
Pääsiäismenu: raikkaat alkupalat
Raikas salaatti ja mausteinen rapuvarras sopivat pääsiäisateriaan. Rapuvartaan tuliset mausteet lientyvät salaatin ja viiriäisenmunien tai kananmunalohkojen kanssa nautittaessa. Salaattiin voi lisätä avokadoa.
Kun pääsiäinen ajoittuu huhtikuun paremmalle puolelle, voi kaupoista löytyä jo parsaa. Nauti parsasta paahdettuna tai keitettynä tai höystä sillä savulohikeitto.
Graavikala sopii suomalaiseen suuhun juhlapyhinä. Kokeile vaihteeksi tuoresuolattua siikaa. Tarjoa siika keitettyjen perunoiden tai pienten paahdettujen ruisleipäviipaleiden kanssa.
Kylmä alkupalakeitto toimii alkuruokana. Täyteläisen pehmeä kylmä avokadokeitto aloittaa nautinnollisen aterian. Keitto sopii kasvisruokavaliota noudattavalle.
Lampaansyöjän pääsiäismenu
Jos ruokailijoita on useampia, perinteinen lampaanpaisti on usein helpoin vaihtoehto. Lammas pitää mausteista. Klassisin tapa on maustaa lampaanpaisti tuoreilla yrteillä ja valkosipulilla. Hitaasti mausteiden kanssa muhinut lammaspata hurmaa.
Pienemmälle porukalle voi tarjota lammasta muussa muodossa. Karitsan paahtopaistit kypsyvät nopeasti. Ne voi paistaa pannulla sisältä punertaviksi tai hauduttaa kypsäksi uunipadassa. Karitsan ulkofilee on leveä mutta ohut filee, jonka kypsennät vikkelästi.
Tarjoa lammasruoat yhdessä uunijuuresten kanssa.
-
-
-
-
-
Resepti
Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
-
-
Pääsiäisen pääruokana kalaa?
Juustotäytteiset lohirullat tarjotaan haudutetun pinaatin kanssa. Lohi piccata, italialaisen klassikkoruoan tyyliin vie kielen mennessään. Kapriksista ja sitruunasta tulee pikantti maku.
Uunissa paahdettu rosmariinisiika saa maku sitruunasta. Simppeli kalaruoka, joka maustamisen jälkeen valmistuu lähes itsekseen. Samalla uunipellillä siian kanssa paahtuvat myös lohkoperunat.
Voissa paistetut, parmesaaniripauksella maustetut kuhafileet ovat helppoa ja nopeaa juhlaruokaa.
Pääsiäismenu kasviksista
Bataattipaahtikset ovat helppojen ruokien ystävän suosikkeja. Kun viipaloit bataatin ohuiksi viipaleiksi, ne kypsyvät leivänpaahtimessa hetkessä. Tarjoa baattipaahtikset ricottajuuston ja maukkaan kasviskeiton, esimerkiksi paahdetun porkkanakeiton kanssa kanssa. Pääsiäisleipä kuuluu pääsiäisateriaan. Leivän voi koristella taikinasta muotoilluilla oksa-, lehti- tai munakuvioilla.
Savustettu kokonainen munakoiso on mainio vaihtoehto liharuoille. Tarjoa munakoiso raikkaan jogurttikastikkeen kanssa.
Maukas kookos-kasviscurry syntyy nopeasti porkkanasta, kukkakaalista ja ruusukaaleista. Tarjoa kookos-kasviscurry höyryävän kuumana keitetyn riisin kera ja naanleivän kera.
Vastustamattomat grillibataatit ovat parhaimmillaan, kun ne kypsennetään suussa sulavan ylikypsiksi, jos pääsiäisen keli ei salli grillausta kypsennä baatit 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kypsiä. Twistiä uuniperunoiden tapaan valmistetuille bataateille antaa kreikkalainen lisuke.
Mehevien kasvispihvien salainen ase on joukkoon raastettu halloumijuusto.
-
Resepti
Bataattipaahtikset ja itse tehty appelsiini-ricottajuusto
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
-
-
-
-
Resepti
Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
Pääsiäismenu kruunataan makealla jälkiruoka
Perinteinen täytekakku on jälkiruokapöydän odotetuin herkku. Appelsiini rakastaa suklaata. Appelsiinitäytekakun kuorrutus kätkee alleen raikkaan appelsiini-jogurttihyytelön. Suklainen pohja antaa appelsiinille makean vastuksen.
Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen täytekakkuun, kokeile marenkikakkua, jonka täytteenä on ihanaa sitruunakreemiä.
Suussa sulava sitruunapiirakka nautitaan kerma-rahkavaahdon kanssa.
Suklaamousse tarjotaan raikkaan hedelmäsalsan kanssa. Moussen voi tehdä tummasta tai vaaleasta suklaasta tai tumman- ja valkoisen sekoituksesta.
Gluteeniton suklaakääretorttu saa ihanan maun passio-hedelmästä.
Suklaakupit ovat suklaanystävän makein herkku. Tee suklaakupit hyvissä ajoin kylmään tekeytymään. Voit maustaa suklaamassan myös chilillä.
Lue myös: Kaikkien aikojen rakastetuimmat pääsiäisen ruokaohjeet
Lue myös Anna.fi: Pääsiäismenu edullisesti ja vähällä vaivalla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pääsiäismenu – valitsimme ihanimmat kalat, kasvikset, lihat ja herkut juhlapöytään