Rahkasta syntyy raikas välipala ja jälkiruoka

Proteiinipitoinen maitorahka on mainio raaka-aine mitä moninaisimpiin välipaloihin ja jälkiruokiin. Paista rahkalettuja tai valmista kevennetty marjarahka – ja nauti samettisista herkuista.

Rahkaohukaiset ilman munaa ovat ihanan paksuja lettuja, jotka maistuvat niin aamiaisena, välipalana kuin jälkiruokana. Taikina sekoitetaan maidosta, rahkasta, jauhoista ja suolasta, jolloin kananmunaa ei tarvita. Ohukaiset paistetaan voissa kullanruskeiksi ja nautitaan tilanteeseen sopivien lisukkeiden kera: Aamulla räiskäleiden rinnalla maistuvat hedelmät, kun taas jälkiruokalettujen päälle levitetään reilu kerros makeaa hilloa ja kuohkeaa kermavaahtoa.

133565-jogurttirahka.jpg

Helppo ja herkullinen mangorahka syntyy vähistä aineksista: rahkasta, jogurtista, hunajasta ja mangosta. Hedelmäviipaleet kerrostetaan lasiin rahkaseoksen kanssa, jolloin syntyy näyttävä jälkiruoka. Ihastuttava mangon maku tuo kesän nautiskelijan kielelle, mutta jälkiruoka on loistava valinta myös pääsiäisaterian huipennukseksi!

185234-marjarahka.jpg

Kevyt marjarahka tarjoilee kepeän päätöksen aterialle – mausta tinkimättä. Rahka, piimä ja kananmunan valkuainen muodostavat herkulle täyteläisen rakenteen. Hunajan makeus ja marjojen maukkaus viimeistelevät kokonaisuuden. Vuodenajan mukaan marjoiksi voi valita omia suosikkejaan joko kaupan pakastealtaasta tai tuoreina suoraan puutarhasta. Rahka muuntuu siten moneksi ja maistuu takuuvarmasti jokaiselle ruokailijalle.

0-rahka-hedelmasalaatti.jpg

Raikkaat hedelmäsalaatti-rahkakupit ovat oiva välipala kiireisen päivän keskellä. Monipuolinen hedelmäkimara pitää sisällään omenaa, banaania, kiiviä ja viinirypäleitä. Vitamiinipommin rinnalla nautitaan hunajalla makeutettua rahkaa sekä rapeaa mysliä.

178498-rahkahyytelo.jpg

Lumoava rahkahyytelö on näyttävä annos, kun se kumotaan lautaselle ja tarjoillaan marjojen kera. Rahkainen herkku hyydytetään liivatteella, joten jälkiruoka tulee tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin valmiiksi. Pienillä muutoksilla valmistat reseptin avulla myös kevennetyn version suositusta pääsiäisherkusta eli pashasta. Tällöin hyytelö raikastetaan sitruunamehulla ja maustetaan kuivatuilla hedelmillä.

186440-rahkajuoma.jpg

Suussa sulava rahkamousse on täynnä proteiinia – siitä pitävät huolen puoli kiloa rahkaa sekä kananmunan valkuainen. Pirteä sitruunan maku tekee moussesta raikkaan jälkiruoan, joka viimeistellään pakastemarjoilla ja kaurakekseillä. Kevyessä moussessa ei käytetä lainkaan kermaa, joten vähärasvainen herkku sopii myös keventäjän ruokavalioon.

Herkkuja maitotuotteista:
Mitä tehdä maustamattomasta jogurtista?
Vadelma-ricottapiirakka ja muut ricotta-reseptit herkkuhetkiin
Parhaat maitoherkut
Piimä sopii leivonnaisiin ja jälkiruokiin
Ruoka.fi: Rahka-talkkunaherkku

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannaleino
Kuvat: Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti