Kun perinteiset piirakat ja kiisselit on jo tehty, ideat raparperin käyttöön voivat olla vähissä. Hyödynnä Kotilieden reseptipankkia ja löydä suosikkireseptisi!

Käytä leivontaan ja ruoanlaittoon

Leivo mehevä maisemakahvilan raparperipiirakka, rapsakka raparperipaistos tai pellillinen raparperimuffineita. Gluteeniton raparpericharlotta sopii myös keliaakikoille. Kuumana kesäpäivänä raikastavat viileät herkut, kuten raparperisorbetti ja –jäätelö. Grilliruokien lusukkeeksi sopii hyvin raparperichutney tai kevätchutney.

Säilöntä

Helpoin tapa säilöä raparperia on varsien pakastaminen. Leikkaa kevyesti kuoritut varret parin sentin paksuisiksi viipaleiksi, sokeroi ja laita pusseihin. Pakasta. Raparperista voi tehdä myös maukasta hilloa tai hilloketta. Kokeile myös luumu-raparperisosetta. Raparperimehu, -juoma ja -booli sopivat hyvin vaikka kesäjuhlien alkumaljaksi.

Tiesitkö?

  • Raparperin lehtiä ei voi syödä, ne ovat myrkyllisiä.
  • Säilytä raparperin varret viileässä, +2 – +5 asteessa.
  • Hyvät raparperin varret ovat tuoreita, kiinteitä, meheviä ja hienosyisiä. Väri vaihtelee vihreästä punaiseen. Liian suuriksi kasvaneet varret ovat helposti puisevan makuisia, ja ne kannattaa niittää pois. Juurakosta versoo uusia varsia loppukesäksikin.
  • Raparperin kera tulisi nauttia maitotuotteita, koska raparperin sisältämä oksaalihappo sitoo kalsiumia.