Sadonkorjuujuhlat puutarhassa

Helteinen työpäivä puutarhassa päättyy samettisen pehmeään iltaan katetun pöydän ääressä. Illat tummuvat, mutta kesä jatkuu.

Pitkän päivän päätteeksi maistuu raikas kesäjuoma, jonka koristeeksi tehdään herkullinen marjavarras mansikoista ja siirappisista omenarenkaista. Kuplia juomaan tuo kuohuviini tai alkoholiton, kuohuva kuusenkerkkäjuoma.

Tarjoa talkooväelle oman maan kasviksista keitettyä sadonkorjuukeittoa ja muhkeaa pannuleipää.

Lammaspadan voi valmistella hyvissä ajoin ja jättää talkoiden ajaksi uuniin muhimaan. Tuhti pataruoka riittää isommallekin joukolle nälkäisiä talkoolaisia.

Juuri nostetut juurekset ja kasvimaalla komeiksi venähtäneet kesäkurpitsat pilkotaan pieniksi ja tiristetään uunissa mausteiden kanssa.

Kasvispataa varten haudutetaan mehevä tomaattikastike, joka tarjotaan kuskusin ja paahdettujen kesäkurpitsaviipaleiden kanssa.

Sipulisato säilötään makean mausteiseen liemeen. Balsamicosipuleita voi tehdä niin puna- kelta kuin salottisipuleistakin.

Sadonkorjuuaterian päätteeksi sopii mehevä, amerikkalaistyylinen omenapiiras, joka tarjotaan perinteiseen tapaan vaniljakastikkeella tai jäätelöllä höystettynä.

Lue myös:
Sadonkorjuun maukas menu
Sadonkorjuun aika
Sadonkorjuujuhlien värikäs menu
Puutarhajuhlissa nautitaan kasvimaan antimia
Ruoka.fi Sadonkorjuujuhlan menu

Kuvat: Seppo Saarentola ja Mirva Kakko

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Kotiliesi Toimitus

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti