Seitsemän leipäreseptiä rieskasta juurileipään

Pyöräytä tuhti taikina, ja leivo ihana leipä. Nyt on mistä valita. Kokeile juurileipää, rieskaa, foccacciaa tai grissinitikkuja.

rieskat

Peruna-sienirieskoihin saa upotettua päivälliseltä jääneen perunasoseen sekä pakastimessa piileksivän sienisaaliin rippeet.

Porkkanasämpylät ovat juurevia aamiaissämpylöitä. Porkkanaraaste antaa helpoille sämpylöille paitsi mehevyyttä myös makua ja makeutta.

patongit

Hedelmäinen patonki on rapea ja makea leipä, jonka taikinaan silputaan kuivattuja aprikooseja tai viikunoita sekä pekaanipähkinöitä. Patongin juuritaikinan teko kannattaa aloittaa jo edellisenä iltana.

Punajuurifocaccia saa upean karmiininpunaisen värin punajuurisoseesta. Sinihomejuusto tai parmesaanijuusto antaa leivälle kirpakkuutta.

kreikkalainen leipä

Kreikkalaistyyppinen leipä täytetään keitetyillä kananmunilla, fetajuustolla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, paprikalla ja oliiveilla. Täytetty sarvi on ateria sellaisenaankin, mutta maistuu myös keiton kanssa.

Mehevät mozzarellaleipäset ovat näppärää sormiruokaa. Pestolla, mozzarellalla ja kirsikkatomaateilla täytetyt leipäset sopivat salaattiaterialle tai sosekeiton kumppaniksi.

grissinitikut

Yrteillä, juustoraasteella tai seesaminsiemenillä maustetut grissinitikut maistuvat keiton kera tai sellaisenaan.

Lisää ideoita leipäleipurille:
Itse leivottu leipä lämmittää
Leipäreseptejä herkkusuille
Leipäjuuri syntyy ajan kanssa
Leipäleipurin vinkit
Ruoka.fi: Leivo leipää lauantai-illaksi

Kuvat: Jukka Pakarinen / OM-arkisto

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Marja Malinen

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti