Suloisen suklaiset tryffelit ilahduttavat makean ystävää. Ne valmistuvat pienellä vaivalla kotikeittiössäkin, ja kaunis rasia täynnä itse tehtyjä makeisia on kaupan konvehtirasiaa persoonallisempi lahja.

Suklaatryffeleiden perusreseptiä on helppo muunnella oman maun mukaan. Kokeile mausteeksi vaikka vaniljaa, kookosta, piparkakkumaustetta, kahvia, konjakkia tai omaa lempilikööriä.

Kirsikkatryffelit saavat makua kirsikkalikööristä, mutta halutessaan sen voi korvata rommilla.

Tyrni-suklaatryffelit maustetaan kirpakalla tyrnimehulla.

Marsipaanitryffeleihin käytetään suklaan lisäksi mantelimassaa, cocktailkirsikoita, saksanpähkinöitä ja viikunoita tai taateleita.

Tryffelit voi tehdä tumman suklaan sijaan myös valkoisesta suklaasta. Valkoiset karpalotryffelit voi viimeistellä pyörittelemällä ne pähkinärouheessa, kookoshiutaleissa, karamellirakeissa tai kuivamarjajauheessa.

Pakkaa valmiit tryffelit kauniiseen rasiaan: uuteen tai uudelleen käyttöönotettuun, esimerkiksi vanhat, peltiset keksirasiat käyvät hyvin.

Somista rasia kauniilla kakkupaperilla tai silkkipaperilla, ja kiedo lopuksi rasian ympärille soma nauha. Mukaan voi vielä sujauttaa karamellien ohjeen kauniille kartongille kirjoitettuna.

Lue myös:
Joulukarkit ja -makeiset valmistuvat kotikeittiössä
Näin paketoit ruokalahjat

Kuvat: Pauliina Salonen ja Kristiina Kurronen