Tryffelit ilahduttavat suklaan ystävää

Suloisen suklaiset tryffelit ilahduttavat makean ystävää. Ne valmistuvat pienellä vaivalla kotikeittiössäkin, ja kaunis rasia täynnä itse tehtyjä makeisia on kaupan konvehtirasiaa persoonallisempi lahja.

Suklaatryffeleiden perusreseptiä on helppo muunnella oman maun mukaan. Kokeile mausteeksi vaikka vaniljaa, kookosta, piparkakkumaustetta, kahvia, konjakkia tai omaa lempilikööriä.

Kirsikkatryffelit saavat makua kirsikkalikööristä, mutta halutessaan sen voi korvata rommilla.

Tyrni-suklaatryffelit maustetaan kirpakalla tyrnimehulla.

Marsipaanitryffeleihin käytetään suklaan lisäksi mantelimassaa, cocktailkirsikoita, saksanpähkinöitä ja viikunoita tai taateleita.

Tryffelit voi tehdä tumman suklaan sijaan myös valkoisesta suklaasta. Valkoiset karpalotryffelit voi viimeistellä pyörittelemällä ne pähkinärouheessa, kookoshiutaleissa, karamellirakeissa tai kuivamarjajauheessa.

Pakkaa valmiit tryffelit kauniiseen rasiaan: uuteen tai uudelleen käyttöönotettuun, esimerkiksi vanhat, peltiset keksirasiat käyvät hyvin.

Somista rasia kauniilla kakkupaperilla tai silkkipaperilla, ja kiedo lopuksi rasian ympärille soma nauha. Mukaan voi vielä sujauttaa karamellien ohjeen kauniille kartongille kirjoitettuna.

Lue myös:
Joulukarkit ja -makeiset valmistuvat kotikeittiössä
Näin paketoit ruokalahjat

Kuvat: Pauliina Salonen ja Kristiina Kurronen

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Kira Autiosuo

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti