Pähkinäisten pekonisarvien taikinassa yhdistyvät hiivaleipäjauhot, perunasosehiutaleet ja parmesaaniraaste. Taikina kaulitaan pyöreäksi levyksi, joka leikataan tasakokoisiksi kolmioiksi. Taikinapalojen päälle lusikoidaan maukasta cashewpähkinä-pekonitäytettä ennen sarvien muotoilemista. Kymmenen minuutin kuluttua keittiö täyttyy kullanruskeiksi paistuneiden leipomusten viehättävistä aromeista.

135355-voisarvet.jpg

Ranskalaiset voisarvet ovat brunssiruokaa parhaimmillaan. Croissanteista tulee ihanan lehteviä, kun voita kaulitaan reilusti taikinakerrosten väliin ja taittelumenetelmä toistetaan tarpeeksi monta kertaa. Voisarvet eivät siten ole kiireisen leipurin valinta, mutta lopputulos palkitsee vaivan takuuvarmasti. Sipaisu marmeladia valmiin lämpimäisen päälle ja päivä alkaa mitä herkullisimmalla tavalla!

128905-juustocroissantit.jpg

Helppotekoiset juustocroissantit valmistuvat hetkessä, sillä sarvissa hyödynnetään kaupan valmista croissant-taikinaa. Taikinapalojen sisään suljetaan pieni määrä juustoraastetta, josta muodostuu ihanan täyteläinen ja vienosti valuva sisus valmiisiin leipomuksiin.

221636-Mansikkaiset-croissantit.jpg

Herkuttelija kattaa brunssipöytään mansikkaisia croissantteja. Kaaviloitu taikina muotoillaan kauniiksi sarviksi ja kohotetaan huolella ennen uuniin nostamista. Jäähtyneet leipomukset täytetään briejuustolla, mansikoilla ja salaatinlehdillä. Päälle pirskotetaan hieman balsamiviinietikkaa ja maukkaat brunssieväät ovat valmiina nautittaviksi.

omenasarvet_5

Omenaiset voisarvet ovat makeudessaan jälkiruoan tasoa, jolloin ne maistuvat niin brunssin loppuhuipennuksena kuin kahvipöydässä. Valmiin voitaikinan sisään kätketään kaneli-sokeria, rouhittuja pähkinöitä ja omenalohkoja. Sarvet rullataan omenalohkojen suuntaisesti ja paistetaan uunissa kauniin ruskeiksi. Ripaus tomusokeria viimeistelee kokonaisuuden.

Lisää maukkaita lämpimäisiä:
Leivo patonki ja valitse herkulliset täytteet
Seitsemän leipäreseptiä rieskasta juurileipään
Parhaat sämpylät tehdään itse
Saaristolaisleipä maistuu ympäri vuoden – 5 mehevää ohjetta
Ruoka.fi: Täytetyt pikacroissantit