Ruoka

Ruokalista viikko 10 – kokkaa helppo peltiruoka yhden astian taktiikalla

Helppo peltiruoka on kiireisen kokin valinta, sillä ruoka kypsyy uunissa kuin itsestään! Uuninpellillä valmistuvat näppärästi niin ikisuosikki makaronilaatikko, rapea muikkupelti kuin juustoinen janssoninkiusauskin. Appelsiini-juustokakku pellillä pitää isommankin porukan makeannälän loitolla.

Helppo peltiruoka tekee arjesta monin tavoin vaivattomampaa. Aikaa vapautuu, kun ruoan ääressä ei tarvitse seistä, ja tiskivettä säästyy, kun kokkaat ruoat suoraan yhdessä astiassa. Lisäksi uunikypsennys takaa aterian mehevyyden. Kokosimme helpot peltiruoat koko viikon jokaiselle päivälle.

Ruokalista viikko 10: Helppo peltiruoka yhden astian taktiikalla

Maanantai: Peruna-murupelti

Peruna-murupelti on arjen luottoruoka parhaimmillaan, sillä se valmistuu puolessa tunnissa kätevästi yhden pellin taktiikalla. Lisäksi raaka-ainelista on sopivan lyhyt: perunoiden lisäksi tarvitset vain kaurajauhista, korppujauhoja, sienijauhetta, yrttimausteseosta ja sipulin. Talleta reseptikirjaasi myös perinteinen jauheliha-perunavuoka. Jälkiruoaksi maistuu murupaistos.

Tiistai: Muikkupelti

Muikut valmistuvat ilman rasvakäryä, kun ladot kalat pellille ja sujautat kaveriksi perunoita. Muikkujen rapeuden takaavat kalojen päälle ripotellut pankojauhot. Muikkupelti tarjotaan kalaruoalle tuttuun tapaan kermaviilikastikkeen ja sitruunalohkojen kera. Voit valmistaa myös muikut uunissa tai nostaa pöytään perinteiset paistetut muikut.

Keskiviikko: Uunipeltimakaronilaatikko

Uunipeltimakaronilaatikko tarjoaa makaronilaatikon tutut maut pellille pedattuna. Leivinpaperin ansiosta voit unohtaa kypsennysastian voitelun. Makaronilaatikosta tulee entistäkin mehevämpi, kun raastat joukkoon porkkanaa ja kaadat munamaidon lisäksi tomaattimurskaa. Makaronilaatikosta tykkäävälle uppoavat myös Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka sekä Amerikan tunnetuin lohturuoka mac and cheese.

Torstai: Lihapullapelti

Lihapullapelti on suorastaan nerokas ateria, sillä samalla pellillä kypsyvät sekä lihapullat että italialaistyyliset kasvislisukkeet. Tarjoa ruoka saapasmaan henkeen repimällä päälle mozzarellaa ja tuoretta basilikaa. Feta-lihapullat kuljettavat puolestaan makumatkalle Kreikkaan ja aasialaiset lihapullat Vietnamin ruokakojuille.

Perjantai: Nachopelti jauhelihatäytteellä

Sormin syötävä nachopelti jauhelihatäytteellä toimii viikonloppuruokana vuodesta toiseen! Tarjoa texmex-klassikko avokadon, jalopenon ja ranskankerman kanssa. Kokeile myös mehevällä paputäytteellä höystettyä nachovuokaa. Parhaat nachot ovat itse tehtyjä. Nachot uunissa valmistuvat kätevästi tortillalettujen ylijäämistä.

Lauantai: Uunissa paahdettu rosmariinisiika

Kokonaisena paahdettu rosmariinisiika tarjoaa vaihtelua tutulle ja turvalliselle uunilohelle. Välimeren tapaan maustettu siika saa raikkautta sitruunasta ja aromikkuutta rosmariinista. Myös Hanna Gullichsenin sokerilohi kerää kehut illallispöydässä.

Sunnuntai: Juustoinen janssoninkiusaus pellillä

Juustoinen janssoninkiusaus ihastuttaa umamisella maullaan! Västerbotten-juustoraaste tuo tuttuun anjovisruokaan uutta särmää. Kokeilunhaluinen lusikoi ohueksi levyeksi paistettua rapeaa peltikiusausta myös leivän päälle.

Jälkiruoaksi appelsiini-juustokakku pellillä

Appelsiini-juustokakku pellillä tyydyttää isommankin joukon makeanhimon. Raikkaan peltikakun salaisuus on appelsiininkukkavesi, jota käytetään kostutukseen paiston jälkeen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 10 – kokkaa helppo peltiruoka yhden astian taktiikalla

Aijo

Keiton keittämiseen liedellä tarvitaan siihenkin vain yksi astia, eikä lieden vieressä tarvitse seistä. Monet vuokaruoatkin voi tehdä isossa paistinpannussa. Liesi kuluttaa paljon vähemmän energiaa kuin uuni – tehkääpä juttu siitäkin!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.