
Ruokalista viikko 16 – parhaat pastareseptit
Nopeat pastareseptit valmistuvat alle puolessa tunnissa! Parhaimmillaan arjen luottoruoka pyöräytetään vartissa viidestä raaka-aineesta. Nappaa reseptit huippukokkien ylistämään cacio e pepe -pastaan sekä muihin suosikkeihin.
Pastaa parempaa pikaruokaa saa hakea – valmista tulee nopeimmillaan jopa vartissa! Kokosimme viikon ruokalistalle muutaman aineksen pastareseptit: Arkipastat, hienostuneempia raaka-aineita sisältävät luksuspastat ja pitkän kypsennysajan lasagnet. Löydät myös ehdotuksemme toisen pääsiäispäivän ateriaksi.
Ruokalista viikko 16: Pastareseptit, jotka kokkaat pikapikaa
Maanantai: Kokonainen kana uunissa ja sitruunarisotto
Toinen pääsiäispäivä on hyvä syy nostaa pöytään parasta. Kokonainen kana uunissa ja sitruunarisotto tarjoavat keväisen raikasta vaihtelua perinteiselle pääsiäislampaalle. Jos haluaa päästä helpolla, loihtii ruoan kuiva-ainekaapin luottotuotteista. Kikhernepasta valmistuu alle puolessa tunnissa tölkillisestä kikherneitä, spagetista, valkosipulista, sitruunasta ja pippurista. Loraus valkoviiniä ja parmesaani antavat pastalle päivään sopivan juhlavan säväyksen.
Jälkiruoaksi maistuvat kindermokkapalat, joissa on suosikkisuklaan mukaan sekä maito- etä valkosuklaata kerroksittain. Suklaaherkun viimeistelee tietysti tuttu kahvin makuinen kuorrutus.
-
Kokonainen kana uunissa
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Sitruunarisotto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Kikhernepasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Kindermokkapalat
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 36 annosta
-
Mämmijäätelö
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Limoncello sour
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 1 annos
Tiistai: Kylmäsavulohipasta
Kylmäsavulohipasta on yksi Suomen suosituimmista pasta-aterioista – ja ihan syystä! Kylmäsavulohi antaa pastalle aromikkuutta, ja sitruunankuori kermaiselle kastikkeelle sen kaipaamaa happoa ja raikkautta. Kalapäivään passaavat lisäksi luonnonkalasäilykkeestä ja oliiveista kokattu pasta puttanescan tyyliin sekä simppeli tonnikala-pastasalaatti.
-
Kylmäsavulohipasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Kalapasta puttanescan tyyliin
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Tonnikala-pastasalaatti
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Keskiviikko: Yhden padan kasvispasta
Yhden padan kasvispasta tekee ruoanlaitosta vaivattomampaa kuin koskaan! Samassa kattilassa kypsyvät niin herkkusienet, kesäkurpitsa, herneet kuin spagettikin. Tilkka kermaa ja ripaus parmesaanijuustoa nostavat arkisen pastan luksusluokkaan. Myös Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka ja chorizo-pastavuoka valmistuvat pastan keiton jälkeen kätevästi yhdessä astiassa.
-
Yhden padan kasvispasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Chorizo-pastavuoka
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Torstai: Chili-kanapasta
Chili-kanapasta on tulisen ruoan ystävän valinta. Tuoreen chilin sijaan potkun kermapohjaiseen pastaan tarjoaa helppokäyttöinen chilirouhe. Kirjaa reseptipankkiisi myös koululaisten suosikkiruoka, palermon pasta, ja tomaattipohjainen kanapastavuoka.
-
Chili-kanapasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Palermon pasta
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Kanapastavuoka
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Perjantai: Tomaatti-fetapasta
Tomaattikastike pastalle on italialaisen keittiön klassikko. Makea tomaatti toimii loistavasti esimerkiksi suolaisen fetajuuston kanssa. Tomaatti-fetapasta hoituu nopeasti myös arkena, sillä kastike valmistuu sillä välin, kun pasta kiehuu. Myös hittiruoka vodkapasta sekä maukas tomaatti-pastakeitto luottavat makean hapokkaaseen tomaattiin.
Lauantai: Cacio e pepe -pasta
Cacio e pepe -pasta on yksinkertainen mutta nerokas pastaruoka, jota ylistävät myös huippukokit ympäri maailman! Viiden raaka-aineen aterian salaisuus on pecorino romano -juusto, jota ei säästellä piirun vertaa. Luksusta viikonloppuun tuovat myös hienostunut tryffelipasta sekä pinjansiemenillä, sitruunalla ja parmesaanilla viimeistelty parsapasta.
Sunnuntai: Lasagne
Uunissa muhiva lasagne on pastaruokien kuningatar. Perinteisen lasagnen mehevyyden takaavat tomaatti-jauhelihakastike sekä juustokastike. Tätä uuniruokaa on helppo varioida jääkaapin sisällön ja oman mielikuvituksen mukaan. Testiin kannattaa ottaa esimerkiksi härkäpapulasagne sekä kasvis-vuohenjuustolasagne.
-
Tomaatti-fetapasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Vodkapasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Tomaatti-pastakeitto
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Cacio e pepe -pasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Tryffelipasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
-
Parsapasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Lasagne
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Kasvis-vuohenjuustolasagne
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Härkäpapulasagne
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Kotiliesi tarjoaa rutkasti inspiraatiota pastan valmistamiseen herkullisista resepteistä, oivaltaviin vinkkeihin ja kekseliäisiin pastaharrastajiin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 16 – parhaat pastareseptit