Ruoka

Ruokalista viikko 16 – parhaat pastareseptit

Nopeat pastareseptit valmistuvat alle puolessa tunnissa! Parhaimmillaan arjen luottoruoka pyöräytetään vartissa viidestä raaka-aineesta. Nappaa reseptit huippukokkien ylistämään cacio e pepe -pastaan sekä muihin suosikkeihin.

Pastaa parempaa pikaruokaa saa hakea – valmista tulee nopeimmillaan jopa vartissa! Kokosimme viikon ruokalistalle muutaman aineksen pastareseptit: Arkipastat, hienostuneempia raaka-aineita sisältävät luksuspastat ja pitkän kypsennysajan lasagnet. Löydät myös ehdotuksemme toisen pääsiäispäivän ateriaksi.

Ruokalista viikko 16: Pastareseptit, jotka kokkaat pikapikaa

Maanantai: Kokonainen kana uunissa ja sitruunarisotto

Toinen pääsiäispäivä on hyvä syy nostaa pöytään parasta. Kokonainen kana uunissa ja sitruunarisotto tarjoavat keväisen raikasta vaihtelua perinteiselle pääsiäislampaalle. Jos haluaa päästä helpolla, loihtii ruoan kuiva-ainekaapin luottotuotteista. Kikhernepasta valmistuu alle puolessa tunnissa tölkillisestä kikherneitä, spagetista, valkosipulista, sitruunasta ja pippurista. Loraus valkoviiniä ja parmesaani antavat pastalle päivään sopivan juhlavan säväyksen.

Jälkiruoaksi maistuvat kindermokkapalat, joissa on suosikkisuklaan mukaan sekä maito- etä valkosuklaata kerroksittain. Suklaaherkun viimeistelee tietysti tuttu kahvin makuinen kuorrutus.

Tiistai: Kylmäsavulohipasta

Kylmäsavulohipasta on yksi Suomen suosituimmista pasta-aterioista – ja ihan syystä! Kylmäsavulohi antaa pastalle aromikkuutta, ja sitruunankuori kermaiselle kastikkeelle sen kaipaamaa happoa ja raikkautta. Kalapäivään passaavat lisäksi luonnonkalasäilykkeestä ja oliiveista kokattu pasta puttanescan tyyliin sekä simppeli tonnikala-pastasalaatti.

Keskiviikko: Yhden padan kasvispasta

Yhden padan kasvispasta tekee ruoanlaitosta vaivattomampaa kuin koskaan! Samassa kattilassa kypsyvät niin herkkusienet, kesäkurpitsa, herneet kuin spagettikin. Tilkka kermaa ja ripaus parmesaanijuustoa nostavat arkisen pastan luksusluokkaan. Myös Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka ja chorizo-pastavuoka valmistuvat pastan keiton jälkeen kätevästi yhdessä astiassa.

Torstai: Chili-kanapasta

Chili-kanapasta on tulisen ruoan ystävän valinta. Tuoreen chilin sijaan potkun kermapohjaiseen pastaan tarjoaa helppokäyttöinen chilirouhe. Kirjaa reseptipankkiisi myös koululaisten suosikkiruoka, palermon pasta, ja tomaattipohjainen kanapastavuoka.

Perjantai: Tomaatti-fetapasta

Tomaattikastike pastalle on italialaisen keittiön klassikko. Makea tomaatti toimii loistavasti esimerkiksi suolaisen fetajuuston kanssa. Tomaatti-fetapasta hoituu nopeasti myös arkena, sillä kastike valmistuu sillä välin, kun pasta kiehuu. Myös hittiruoka vodkapasta sekä maukas tomaatti-pastakeitto luottavat makean hapokkaaseen tomaattiin.

Lauantai: Cacio e pepe -pasta

Cacio e pepe -pasta on yksinkertainen mutta nerokas pastaruoka, jota ylistävät myös huippukokit ympäri maailman! Viiden raaka-aineen aterian salaisuus on pecorino romano -juusto, jota ei säästellä piirun vertaa. Luksusta viikonloppuun tuovat myös hienostunut tryffelipasta sekä pinjansiemenillä, sitruunalla ja parmesaanilla viimeistelty parsapasta.

Sunnuntai: Lasagne

Uunissa muhiva lasagne on pastaruokien kuningatar. Perinteisen lasagnen mehevyyden takaavat tomaatti-jauhelihakastike sekä juustokastike. Tätä uuniruokaa on helppo varioida jääkaapin sisällön ja oman mielikuvituksen mukaan. Testiin kannattaa ottaa esimerkiksi härkäpapulasagne sekä kasvis-vuohenjuustolasagne.

Kotiliesi tarjoaa rutkasti inspiraatiota pastan valmistamiseen herkullisista resepteistä, oivaltaviin vinkkeihin ja kekseliäisiin pastaharrastajiin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 16 – parhaat pastareseptit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.