Ruoka

Ruokalista viikko 2 – helpot talviset arkiruoat hautuvat uunissa

Kunnon pakkasen kunniaksi herkutellaan helpoilla ja lämmittävillä talviruoilla. Pakkaspäivän päätteeksi ihanalta maistuvat mausteinen lohicurry, hunajaglaseeratut porsaankyljykset ja uunissa meheväksi muhinut broileri spelttihelmipedillä. Maailman paras poronkäristys on ihan paras viikonloppuruoka.

Talvi saapui ainakin hetkeksi myös etelään. Lumen kunniaksi herkutellaan helpoilla ja lämmittävillä talviruoilla. Mausteinen lohicurry, hunajaglaseeratut porsaankyljykset ja uunissa meheväksi muhinut broileri spelttihelmipedillä maistuvat mainioilta ulkoilun jälkeen. Maailman paras poronkäristys on ihan paras viikonloppuruoka.

Ruokalista viikko 2

Maanantai: Espanjalainen chorizo-perunakeitto

Tässä keitossa maistuu Espanja. Peruna-chorizokeitto ryyditetään chilillä ja lorauksella valkoviiniä. Tarjoa soppa pähkinä-yrttihakkeluksen kanssa. Kurkkaa myös pastavuoka ja shakshuka chorizo-makkarasta.

Tiistai: Thaimaalainen lohicurry

Thaimaalainen lohicurry tehdään valmiista currytahnasta. Kotimainen kirjolohi sopii hyvin tähän ruokaan. Maukas kastike tarjoillaan jasmiiniriisin ja cashewpähkinöiden kanssa. Katso myös peruna- ja kanacurryn ohjeet!

Keskiviikko: Maailman paras porokiusaus

Porokiusausta kannattaa tehdä kerralla suurempi satsi. Kiusaukset sopivat kiireiseen arkeen, sillä ne eivät vaadi työ­lästä esivalmistelua ja kiusaus paistuu uunissa itsekseen. Kurkkaa myös broileri- ja lohikiusauksen ohjeet!

Torstai: Hunajaglaseeratut porsaankyljykset

Edullisille ja helpoille liharuoille on aina kysyntää. Sellaisia ovat esimerkiksi klassiset porsaankyljykset, jotka tarjoillaan timjamivoilla maustetun muusin kanssa.

Perjantai: Tartiflette

Tartiflette tehdään perunasta, makkarasta tai pekonista ja Reblochon-juustosta, joka tulee Itä-Ranskan vuoristosta. Tämä helppo ja maukas uuniruoka on tyypillinen ranskalainen vuoristoruoka.

Lauantai: Nyhtökaura-pinaattilasagne

Lasagnesta saat himpun verran terveellisempää, kun kerrostat täysjyväpastalevyjen väliin nyhtökauraa ja raejuustoa.

Sunnuntai: Kokonainen broileri spelttihelmipedillä ja jälkkäriksi suklaavanukas

Uunibroilerivuoka vaimistuu samassa astiassa, vähällä tiskillä. Spelttihelmet imevät uunissa kaikki herkulliset maut.

Suklaa on aina sesongissa. Kahden suklaan yhdistelmä tekee suklaavanukkaasta pehmeän ja suussasulavan. Kurkkaa myös muut ihanat vanukkaat!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 2 – helpot talviset arkiruoat hautuvat uunissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.