Ruokalista viikko 21 – varhaiskaalista raikkaat reseptit arkeen
Varhaiskaali on viikon arkiruokien päätähti! Valmista ohutkuorisesta kesäkaalista mehevä pata, grillaa rapeaksi ja pilko salaatin joukkoon.
Varhaiskaali on parsan ohella yksi alkukesän suosikkikasviksista. Nappaa varhaiskaali reseptit arkeen! Mehevä kaali on ihanaa salaatiksi suikaloituna ja hautuu myös herkuksi padassa hissukseen muhiessaan. Viikonloppuna kuumennetaan grilli ja leivotaan myös kevään ensimmäinen raparperipiirakka.
Ruokalista viikko 11: Varhaiskaalireseptit arkeen
Maanantai: Kaali-kikhernemakaronipata
Mehevä ja ruokaisa pataruoka kypsyy nopeasti sesongin varhaiskaalista, jauhelihasta ja pastasta. Kaali-kikhernemakaronipata sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, sillä makaronit on tehty kikherneistä. Talleta itsellesi myös kaali-jauhelihapata ja porkkanainen pataleipä.
Tiistai: Vietnamilainen kanasalaatti
Tästä lounaasta ei makua puutu! Vietnamilainen kanasalaatti on yhdistelmä chilin poltetta, tuoreiden yrttien raikkautta ja varhaiskaalin rapsakkuutta. Proteiinina on broilerin fileeleike. Vaikka 17 raaka-aineen ainesosaluettelo saattaa näyttää pitkältä, ei salaatti ole lainkaan vaikea. Valmista tulee alle puolessa tunnissa.
Parita sesonkivihannes myös nuudelien kanssa ja valmista pöytään aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti. Jos haussa on simppeli lisukesalaatti, on perinteinen varhaiskaalisalaatti varma valinta.
Keskiviikko: Kaalikeitto kolmesta kaalista
Kaalisoppako tylsä? Kaalikeitto kolmesta kaalista on maukas puolen tunnin ateria, jossa pääroolissa loistavat varhaiskaali, lehtikaali ja hapankaali. Ytyä liemeen antavat inkivääri, chili ja kookosmaito. Keittopäivänä maistuu myös makkara-lehtikaalikeitto. Sopan kanssa maistuvat bruschettat kesäkaalipestolla.
Torstai: Kana-kaalipelti
Kana-kaalipelti on nerokas arkiruoka, sillä kaikki raaka-aineet kypsyvät kätevästi yhdellä kertaa, kun ladot ne samalle pellille. Miedot pääraaka-aineet antavat tilaa mielikuvitukselle. Tässä ruoassa thaibasilika, limetti, seesamiöljy ja chilikastike kuljettavat ruokailijan aasialaisten katukeittiöiden maailmaan. Miksipä et kokeilisi myös varhaiskaalia grillissä! Grillattu varhaiskaali saa rapeat rusketusraidat ja rinnalleen raikkaan jogurtti-vuohenjuustokastikkeen.
Helatorstain jälkiruokana maistuu sesongin suosikkileivonnainen, raparperikääretorttu.
-
-
Resepti
Grillattu varhaiskaali ja jogurtti-vuohenjuustokastike
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Perjantai: Japanilaiset hodarit
Entäs jos tekisit perjantai-illan hot dogit pikkuisen toisella tavalla? Japanilaiset hodarit täytetään mausteisella chorizomakkaralla ja varhaiskaalisalaatilla. Takuuvarma lisuke sämpylän väliin on myös coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti. Jos haluat panostaa, leivo hot dog -sämpylät itse.
Lauantai: Grillatut jättiravunpyrstöt ja tillikastike
Grillatut jättiravunpyrstöt ja tillikastike maistuvat ihanilta, kun lisukkeena on niin ikään grillissä haudutettu varhaiskaali. Oiva juomapari grilliaterialle on shandy eli inkiväärinen olutjuoma.
Sunnuntai: Kreikkalaiset grillibataatit
Kasvisten grillaaminen on yksi nousevista grillaustrendeistä. Asettele ritilälle vaihteeksi kreikkalaiset grillibataatit ja täytä ne fetajuustolla, oliiveilla ja tomaatilla ja viimeistele tuoreilla yrteillä. Nappaa talteen myös persikka-coleslaw, grilliruokien suosikkilisuke.
Varhaiskaalin lisäksi sesongissa on myös hapan raparperi. Leivo jälkiruoaksi maisemakahvilan raparperipiirakka, joka on yksi sivustomme suosituimmista raparperiresepteistä.
Kaipaatko lisää ideoita varhaiskaalista kokkaamiseen? Kurkkaa alla olevat juttumme!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 21 – varhaiskaalista raikkaat reseptit arkeen