pizza margherita

Ruokalista viikko 23 – italialainen ruoka maistuu kaikille

Italialainen ruoka niittää mainetta maailmalla. Eikä ihme! Saapasmaan ruokakulttuuri on paljon muutakin kuin pizzaa ja pastaa. Tällä viikolla herkutellaan muun muassa gremolatabroilerilla, lohi piccatalla ja grillatuilla lampaankyljyksillä.

Italialainen ruoka on aina muodissa, eikä syyttä! Yksinkertaiset ateriat valmistuvat nopeasti ja pitävät kauppalistan lyhyenä. Mausta ja raaka-aineiden laadusta ei kuitenkaan tingitä. Tällä viikolla ruokalistalta löytyy niin risottoa, pizzaa ja pastaa kuin keittoja ja grilliherkkujakin. Buon appetitto!

Ruokalista viikko 23: Italialainen ruoka

Maanantai: Cacio e pepe -pasta

Cacio e pepe -pasta saa juustofanin sukat pyörimään jaloissa – spagetin sekaan uppoaa nimittäin 200 grammaa pecorino-juustoa. Muutoin simppelin pastan kaveriksi ei tarvita kuin voita ja mustapippuria. Autenttisista italialaisista pastoista tykkäävän reseptipankkiin kuuluvat myös Pasta alla Norma eli tomaattinen munakoisopasta sekä pasta bolognese.

Tiistai: Lohi piccata

Lohi piccata on kalaversio italialaisesta kanaklassikosta. Aterian juju on kermaisessa kastikkeessa, johon kaprikset ja sitruuna antavat pikantin lisän. Kalapäivänä maistuvat myös kalapasta puttanescan tyyliin sekä kalan ykköslisuke, italialaiset grillifenkolit.

Keskiviikko: Gremolatabroileri

Gremolatabroileri tarjoilee palan Italian aurinkoa ruoan muodossa. Ruukulliset basilikaa ja lehtipersiljaa, paketillinen miniluumutomaatteja sekä mantelinen gremolatakuorrutus antavat broilerille makua ja väriä. Myös pestokana italialaisin maustein on helppo uuniruoka.

Kahvitauolla maistuu tietysti italialainen cappuccino.

Torstai: Italialainen hääkeitto eli Minestra maritata

Mikä soppa! Vaikka nimi antaa ymmärtää muuta, italialainen hääkeitto eli Minestra maritata ei ole häissä tarjottava ateria. Nimi tulee siitä, että sopan ainesosat ovat hienosti naimisissa keskenään. Keittolistalle sopivat myös italialainen minestrone ja italialainen papukeitto.

Perjantai: Pizza bianca suolasitruunoilla ja sardellilla

Pystytä perjantain kunniaksi kotikeittiöön pizzeria. Tarjolla ovat pikkusuolaiset parhaalla tavalla yhdistävä pizza bianca suolaistruunoilla ja sardellilla sekä Pizza Margherita ja pizza picante.

Lauantai: Risotto milanese

Risotto milanese toimii aina! Sahramilla maustettu klassikko maistuu ihanalta kylmän valkoviinilasillisen kanssa. Risottoruokien ystävän keittiössä valmistuvat myös raikas sitruunarisotto ja karhunlaukka-kampasimpukkarisotto.

Sunnuntai: Mausteinen linssipata ja jälkkäriksi suklaamousse

Grillatut lampaankyljykset ja gremolata-yrttitahna ovat kesäkeittiön vetonaula. Jälkiruokapöydässä hurmaavat lakkapannacotta tai affogato al caffè -jälkiruoka eli yhdistelmä kuumaa espressoa ja kylmää vaniljajäätelöä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 23 – italialainen ruoka maistuu kaikille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X