Ruoka

Ruokalista viikko 3 – kevyitä arkiruokia höyryttämällä ja salaatteja kokoamalla

Tällä viikolla kokataan kevyitä arkiruokia. Ruokalistalta löytyvät höyrytetty lohi, korealaiset katkarapu-salaattikupit ja lämmittävä kukkakaali-linssikeitto. Ne saavat kehon hykertelemään mielihyvästä.

Kevyitä arkiruokia ilman, että mausta tarvitsisi tinkiä? Kyllä onnistuu! Tällä viikolla ruokalistalta löytyvät höyrytetty lohi, korealaiset katkarapu-salaattikupit ja lämmittävä kukkakaali-linssikeitto. Ne saavat kehon hykertelemään mielihyvästä.

Ruokalista viikko 3: kevyitä arkiruokia

Maanantai: Kukkakaali-linssikeitto

Kukkakaali-linssikeitto saa kehon hyrräämään mielihyvästä. Kurkkaa myös Vappu Pimiän linssikeitto ja sakea libanonilainen versio!

Tiistai: Höyrytetty lohi

Höyrytetty lohi on helppoa ja kevyttä arkiruokaa. Se valmistuu alle puolessa tunnissa ja maistuu koko perheelle. Katso myös höyrytetyn kalakäärön ja siian ohjeet!

Keskiviikko: Kasviscurry

Kevyt ja maukas kasviscurry valmistetaan perunasta, kukkakaalista ja aasialaisista mausteista. Kikherneet tukevoittavat maukkaan kasvisaterian.

Torstai: Munakokkelisalaatti

Munakokkeli-kasvissalaatti maistuu aamupalaksi tai pikalounaaksi. Ruokaisa salaattiannos kootaan munakokkelista, kasviksista ja ruisleivästä. Kurkkaa myös burratasalaatin ja meloni-fetasalaatin ohjeet!

Perjantai: Korealaiset katkarapu-salaattikupit

Rapean rouskuvat sydänsalaatin lehdet ovat kevyttä ja rentoa sormisyötävää. Hauskasti kulhon muotoon taipuvat salaatinlehdet täytetään korealaisittain maustetuilla katkaravuilla.

Lauantai: Täytetty lohi ja raikas salaatti

Saat lohen ihan uudelle tasolle, kun täytät sen aurinkotomaatti­-pinaatti­-fetatäyt­teellä. Lohi mehe­vöityy uunissa eikä kaipaa rinnal­leen muuta kuin raikkaan salaa­tin. Lisää suolaa varovasti, sillä aurinkokuivatuissa tomaatissa ja fetassa on jo suolaa.

Sunnuntai: Mantelilasagne ja jälkkäriksi unelmankevyt marjavaahto

Manteleilla maus­tetusta kasvis­lasagnesta riittää isompaankin nälkään koko perheelle.

Saat valmistettua unelmankevyttä marjavaahtoa kolmella raaka­-aineella ja ripauk­sella sokeria. Jää­kaapissa vaahto hyytyy ihanan lohkeavaksi. Katso myös raikkaiden sorbettien ohjeet!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 3 – kevyitä arkiruokia höyryttämällä ja salaatteja kokoamalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.