Ruokalista viikko 4 – kokkaa halvat ruoat tutuista aineksista
Alkuvuodesta on hyvä hieman kiristellä kukkaron nyörejä. Halvat ruoat valmistuvat tutuista raaka-aineista ilman turhia kikkailuja. Linssibolognese, soijarouhemakaronilaatikko, jauhelihakeitto ja klassinen nikkarin vuoka maistuvat koko perheelle.
Muutamalla eurolla saa loihdittua helpot ja herkulliset arkiruoat. Halvat ruoat valmistuvat jää- ja kuivakaapin luottotuotteista, kuten pavuista, soijarouheesta, perunasta, jauhelihasta ja broilerista. Valmista linssibolognese, keitä höyryävä jauhelihakeitto ja sujauta uuniin nostalginen nikkarin vuoka.
Ruokalista viikko 4: Halvat ruoat
Maanantai: Linssibolognese
Linssibolognese on herkullinen ja edullinen kasvisversio perinteisestä jauhelihabolognesekastikkeesta. Punaisen lihan vähentäminen ja kasvisten lisääminen ruokavalioon on myös ympäristövaikutuksiltaan merkittävä teko. Ylijääneen linssikastikkeen voi sujauttaa myös lasagnen tai tortillojen väliin ja tuunata mausteilla, yrteillä ja raikkailla kasviksilla uudenlaiseksi ateriaksi. Katso bolognesen lisäksi myös helppojen linssikeittojen ohjeet!
Tiistai: Muikkupelti
Muikkupelti on helppo ja hauska peltiruoka. Muikut saavat rapeutensa pankokorppujauhosta. Perunat ja muikut kuuluvat yhteen. Käytä ruokaan puikulaperunoita, ne ovat perunalajikkeiden aatelia. Kurkkaa myös peruna- ja kanapeltien ohjeet!
Keskiviikko: Lindströmin papupihvit
Edulliset lindströmin papupihvit tehdään klassisten lindströminpihvien hengessä. Lisukkeena maistuu purjolla ryyditetty perunamuusi. Kurkkaa myös edullisten papukeittojen ohjeet!
Torstai: Jauhelihakeitto
Jauhelihakeitto paranee, kun se saa maustua yön yli jääkaapissa, joten keittoa kannattaa tehdä isompi määrä kerrallaan. Nappaa myös jauhelihakastikkeen ja peruna-jauhelihalaatikon reseptit!
Perjantai: Nikkarin vuoka
Nikkarin vuoka on lohturuokien klassikko, joka valmistuu edullisista aineksista. Lenkkimakkara-, peruna-, sipuli- ja tomaattiviipaleet saavat päälleen kermaisen juustokuorrutuksen. Helppo ja maukas vuoka maistuu raikkaan salaatin kanssa. Nikkarin vuoka on näppärä hävikkiruoka, johon voi käyttää ylijääneet keitetyt perunat ja jääkaapissa nahistuneet tomaatit.
Lauantai: Aasialainen uunikana-kasvisviillokki
Aasialainen uunikana-kasvisviillokki valmistuu kätevästi uunissa luuttomaksi ja nahattomaksi leikatuista edullisista broilerin reisipaloista. Kun broileri on kypsynyt meheväksi, se revitään suikaleiksi aasialaishenkisen kastikkeen joukkoon.
Sunnuntai: Soijamakaronilaatikko ja jälkkäriksi nostalginen pullavanukas
Soijamakaronilaatikko on kätevä resepti silloin, kun tekee mieli kiristellä kukkaron nyörejä ja säästää arkiruokakuluissa. Halpa soijarouhe on proteiinipommi, joka sopii makaronilaatikkoon.
Pullavanukas on makumuisto mummolasta. Älä heitä kuivahtanutta pullaa pois, vaan tuunaa se pullavanukkaaksi. Pilko pulla ja kakkupalat vuokaan, kaada päälle makeutettu munamaito ja kuorruta uunissa. Tarjoa pullavanukas marjakastikkeen ja jäätelön kanssa. Katso myös sitruunaisen ja herukkaisen pullavanukkaan ohjeet!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 4 – kokkaa halvat ruoat tutuista aineksista