Parsan keitto-ohje

Parsan keittäminen on helppoa, mutta vaatii hiukan tarkkuutta. Näillä ohjeilla onnistut varmasti!

Ole huolellinen keittoajan kanssa: keitetynkin parsan kuuluu olla napakka, mutta liian kypsäksi keitetty parsa maistuu vetiseltä.

Ohje

1. Kuori parsat juuri ennen keittämistä. Huuhtele parsat huolellisesti. Leikkaa parsojen tyvestä muutama sentti puumaista, kovaa osaa pois. Pätkät voi käyttää esimerkiksi liemipohjassa.

2. Kuori parsanvarret nupun alta latvasta tyveen päin parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Vihreät parsat voi kuoria vain kevyesti, kun taas sitkeämpikuorinen valkoinen parsa kuoritaan huolellisesti.

3. Nosta parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen niin, että nuput jäävät vedenpinnan yläpuolelle ja kypsyvät höyryssä. Kätevimmin parsat kypsyvät kimppuina korkealaitaisessa parsakattilassa nuput ylöspäin.

4. Parsan keittoaika vaihtelee varren paksuudesta riippuen. Ohut vihreä parsa kypsyy jo parissa minuutissa, paksumpi 3-5 minuutissa. Paksua valkoista parsaa pitää keittää 12-14 minuuttia. Myös parsan tuoreus vaikuttaa keittoaikaan. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä tai tikulla.

5. Valuta parsaniput ja tarjoile keitetyt parsat klassisen hollandaisekastikkeen kera tai esimerkiksi hakatun kovaksi keitetyn kananmunan ja voisulan maustamina.

 

Lue lisää parsasta:
Parsan keittäminen
Parsareseptejä herkutteluun
Parsa kuuluu kevääseen
Ruoka.fi: Parsaa ja limettiaiolia

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parsan keitto-ohje

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X