Jäätelöuutuudet 2021 testissä – valitsimme kiinnostavimmat maut purkeista puikkoihin ja tuuteista tiiliskiviin

Testasimme jäätelöuutuudet 2021. Ihania uusia jätskimakuja tulee joka kevät kymmenittäin kauppoihin. Valitsimme kahdeksan herkullista vaihtoehtoa eri kategorioista. Kaikki ovat omassa lajissaan maistamisen arvoisia. Toimituksen suosikiksi nousi vastuullinen hävikkiherkku.

Jäätelöuutuudet 2021 ihastuttavat herkkusuita. Uusissa jäätelöissä näkyy erityisesti sitrushedelmiä, salmiakkia, mehujäätelöä ja karkkipusseista tuttuja makuja. Erityinen nouseva trendi on vastuullisuus, josta erityisesti hävikkiteeman uutuusjäätelö oli iloinen yllätys ja sekä ensimmäiset hiilinegatiiviset jäätelöt. Valitsimme toimituksen suosikit eri jäätelökategorioissa.

Lue myös: Näin teet jäätelöä ilman jäätelökonetta

1. Luksusherkuttelujäätelö yhdistää mandariinin ja jogurttisuklaan

Kolmen kaverin jäätelöt tunnetaan runsaista, erittäin intensiivisistä mauistaan. Kevään uutuusmakuja suunniteltiin asiakkailta saatujen toiveiden pohjalta. Hedelmäinen uutuusmaku Mandariini & Jogurttisuklaa löytyy niin jäätelöpuikkona kuin -purkkinakin, molemmat vähälaktoosisina. Kirpeän ja aurinkoisen mandariinisorbetin parina toimii pehmeä vaniljajäätelö, sekä 3 Kaverin itse valmistama jogurttisuklaa, joka on saanut innoituksensa jogurttirusinoista. Hieman hapan jogurttisuklaa tasapainottaa mukavasti mandariinin makeutta.

Toimituksen kommentti:

”Kirpeä mandariinisorbetti kohtaa hieman hapokkaan ja pehmeän jugurttisuklaan. Erikoinen, mutta toimiva yhdistelmä.”

3 Kaverin Mandariini & Jugurttisuklaa purkkina ja puikkona. Purkki 500 ml, 5,75 €

3 Kaverin Mandariini & Jugurttisuklaata saa purkkina ja puikkona.

Jäätelöuutuudet 2021: 3 Kaverin Mandariini & Jugurttisuklaata saa purkkina ja puikkona. Kuva: Anni Reenpää

2. Tutun keksijäätelön raikas uutuusmaku

Keksijäätelö Puffet on tuttu jo 1980-luvulta. Tiesitkö, että mitä kovempi Puffetin keksi on, sitä tuoreempi jäätelö on? Kova keksi Puffet-jäätelössä on merkki siitä, että asiakas on onnistunut löytämään kaupan pakastealtaasta aivan tuoreen Puffet-jäätelön. Puffet-jäätelössä käytettävä keksi saapuu tehtaalle kovana keksinä, jonka sisään jäätelö laitetaan. Keksi luonnollisesti pehmenee jäätelön vaikutuksesta paketissa mitä pidempään se on kaupan pakastealtaassa.

Toimituksen kommentti:

”Uutuusmaku sitruuna on raikas ja trendikäs. Maku sopii aikuiseen makuun hyvin. Mutta onko keksi ohentunut ja jäätelö pienempi kuin ennen? Tai sitten olen itse kasvanut ja muistelen, että se oli isompi.”

 Pingviini Puffet välipalajäätelö Sitruuna 62 g, 1,39 €

Puffet-uutuus maistuu sitruunalle. 

Puffet-uutuus maistuu sitruunalle.  Kuva: Anni Reenpää

3. Vastuullinen valitsee hiilinegatiivisen

Jymy-tuoreperheen uutuuksien Taivas-jäätelöiden hiilikuorma pellolta purkkiin asti on minimoitu ja ylikompensoitu niin, että jäätelön hinnalla istutettavat hiilinielut Etiopiassa sitovat hiiltä enemmän kuin jäätelön valmistus ja pakkaaminen Suomessa on tuottanut.

Toimituksen kommentti:

”Onko olemassa parempaa yhdistelmää kuin suklaa ja minttu? Piparmintun raikkaus ja tuhti ja voimakkaan makuinen suklaa ovat taivaallinen yhdistelmä.  Suklaa on kongolaista luomusuklaata, jonka viljelyllä suojellaan viimeisten villien vuorigorillojen elinaluetta. Tämä jädesarja on mietitty loppuun asti.”

Jymy Taivas Minttu-Suklaa 500 ml, 5,25 €

Kermajäätelöiden makujen kunkku on suklaan ja mintun yhdistelmä. Hyvän mielen jäätelö!

Jäätelöuutuudet 2021: Kermajäätelöiden makujen kunkku on suklaan ja mintun yhdistelmä. Hyvän mielen jäätelö! Kuva: Anni Reenpää

4. Jäätelöuutuudet 2021: Tuutin täydeltä karkkia

Suosittu Remix pussin karkkisekoitus on nyt jäätelön makuna.

Toimituksen kommentti:

”Maultaan tämä karkkihiiren unelmajäde on sekoitus vadelmajäätelöä, kirpeää greippiä ja tahmaisia karamelleja. Vohveli on kuorrutettu suklaalla. Vohveli on todella rapea ja herkullinen, suklaa kyllä kruunaa sen. Karkit jäävät vähän hampaisiin kiinni, mutta en ole muutenkaan karkkijäden ystävä.”

Fazer Remix tuutti ja purkki, tuutti 107 g, 2,35 €

Karkkijäätelöt ovat kesän 2021 trendi. 

Karkkijäätelöt ovat kesän 2021 trendi.  Kuva: Anni Reenpää

5. Jäätelöuutuudet 2021: Toimituksen suosikki tekee hävikistä hyvikkiä

Kauppojen appelsiinimehukoneiden hävikkiappelsiineista tehty jäätelö on loistava keksintö. Siinä hyödynnetään appelsiini kuoria myöden.

Toimituksen kommentti:

”Abbelsiinijäämä on voimakkaan appelsiinin makuinen hedelmäjäätelö, joka sopii kesäisen grilli-illan jälkiruoaksi loistavasti. Karvainen appelsiininkuori todellakin maistuu tässä herkussa. Aikuiseen makuun.”

Suomen Jäätelö Abbelsiinijäämä 550 ml, 6,25 € (vain K-kaupoista)

Hävikistä herkuksi. Uutuus maistuu tänä vuonna appelsiinilta. 

Hävikistä herkuksi. Uutuus maistuu tänä vuonna appelsiinilta.  Kuva: Anni Reenpää

6. Ylellisen suklainen puikko

Magnumin uutuus on heidän mukaansa kaikkien aikojen ylellisin jäätelöpuikko. Se koostuu useista eri kerroksista, joista jokainen yllättää syöjänsä. Suupalaan saa jännittävän yhdistelmän rapeita keksinpaloja, krokanttisuklaata, jonka alta löytyy kerros suolaista kinuskikastiketta sekä kaksinkertaiset kierteet sametinpehmeää keksi- ja pekaanipähkinäjäätelöä.

Magnum ei petä tänäkään kesänä. Tässä jäätelössä on kaikki mitä hyvältä ruoaltakin odotan. Juuri sopivassa suhteessa makeaa, suolaista, rapeaa ja pehmeää.  Huh, huh, mikä täydellinen puikko!”

Magnum Double Gold Caramel Billionaire yksittäin tai neljän kappaleen paketissa, puikko 85 ml, 2,99 €

Kaikkien aikojen ylellisin Magnum ei petä tänäkään vuonna. Suolakinuskin rakastaja tykkää tästä. 

Jäätelöuutuudet 2021: Kaikkien aikojen ylellisin Magnum ei petä tänäkään vuonna. Suolakinuskin rakastaja tykkää tästä.  Kuva: Anni Reenpää

7. Mehujää perhekoossa

Vanha tuttu mehujää Lipsi on nyt kotipakkauksessa. Isosta rasiasta riittää isollekin porukalle, vai riittääkö? Tuttu vadelmä-päärynä maku on pehmeää ja lusikoitavaa.

Toimituksen kommentti:

”Menikö jo vähän överiksi? Koko pakkaus hupenee yhdeltä istumalta mehujäänystävän suuhun. Ensi kerralla herkkusuu tyytyy puikkomalliin, ettei tule paha olo.”

Ingman Lipsi Vadelma & Päärynä 850 ml, 3,95 €

Klassikko mehujäden perhepakkaus ihastuttaa. Vegaaninen uutuus.

Klassikko mehujäden perhepakkaus ihastuttaa. Vegaaninen uutuus. Kuva: Anni Reenpää

8. Tuttu tiiliskivi sopii vegaanille ja keliaakikolle

Kaurapohjainen vegaaninen ja gluteeniton jäätelö on herkullisen pehmeä ja vaniljainen.

Toimituksen kommentti:

”Tämä on todella pehmoinen ja kermainen, yllättävän hyvää kaurajäätelöksi. Tämä maistuu täydellisesti tuoreiden mansikoiden kera. Litran tiiliskivipakkaus on kätevä ja edullinen arkijäätelö.”

Pingviini Hellivä Kauravanilja, 1 l, 3,15 €

Hellivä kaurajäätelö on vegaaninen ja gluteeniton. 

Jäätelöuutuudet 2021: Hellivä kaurajäätelö on vegaaninen ja gluteeniton.  Kuva: Anni Reenpää

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jäätelöuutuudet 2021 testissä – valitsimme kiinnostavimmat maut purkeista puikkoihin ja tuuteista tiiliskiviin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X