Paras grillimakkara 2021 – testasimme makkarauutuudet ja löysimme yllättävän voittajan: ”Hikoileva herkku tirskuu tulista kastiketta”
Cheddar, yrtit ja chili antavat makua kesän ikisuosikkeihin, grillimakkaroihin. Toimituksen raati testasi tuliset ja lempeämmät uutuudet. Paras grillimakkara 2021 tirskuu paholaisenkastiketta.
Paras grillimakkara 2021 -testissä. Valitsemme maisteluun kahdeksan erilaista grillimakkaraa eri valmistajilta. Makkarat ostettiin K- ja S-marketin valikoimista.
Valitsimme neljä lempeää ja neljä tulista makkaraa. Makkarat ovat niin sanottuja perinteisiä kypsiä makkaroita. Tällä kertaa mukana ei ollut raakamakkaroita.
Makuraadin mielestä kaikki testatut olivat omassa kategoriassaan todella herkullisia ja yllättävän kivoja uutuuksia. Yllättäjäksi nousi tirskuvan tirisevä paholaisenkastiketta sisältävä makkara.
1. Paras grillimakkara 2021: Toimituksen suosikki on hikoileva herkku
Nimensä mukaisesti makkaran sisältä paljastuu kastiketta. Paholainen hikoilee niin, ettei meinaa vaatteet pysyä päällä. Maukas tuttavuus. Tulisuutta löytyy ja makuja kosolti. Makkara sopii kostean ja suolaisen ystävälle. Varo leikatessa, ettei kastike roisku. Paholaisenhillo ja lihaisa makkara muodostavat suolaisen ja makean tasapainoisen liiton, joka on tämän tuotteen valttikortti. Atria Wilhelm Devil’s Sauce, 350 g, 2,25 e 10 pistettä
2. Yrttinen ja monikäyttäinen grillimakkara
Oho, mikä yrttien hyökyaalto. Halki leikatessa makkaran silmille pomppaava värikimara lupailee yrttisyyttä. Maultaan pirteä, ei turhan rasvainen tai tunkkainen. Tätä makkaraa en nauttisi nuotiolla, vaan raikkaalla kesälounaalla salaatin ja vihannesten kera. Yrtit maistuvat todella hyvin tässä makkarassa. Makkara sopisi erittäin hyvin pastan joukkoon tai vaikka muurikkapyttipannuun. HK Maakarit Toscanan Giovanni, 260 g, 3,69 e 9 pistettä
3. Tuttu ja turvallinen nuotioeväs
Tuttu koostumus, napakka kuori ja pehmä sisältä. Mieto maku, sopivasti potkua, mutta ei liian tulinen. Perusmakkara pienellä potkulla. Rikkoo perinteitä, mutta ei järkytykseen asti. Muistuttaa ulkonäöllisesti kananpojan tulista chorizoa, mikä ennakoi tulisuutta. Ei ole kuitenkaan yhtä ärhäkkä kuin broileriverrokkinsa. Lämmin suositus lempeän tulisuuden ystävälle. Muistuttaa rakenteeltaan ja olemukseltaan tähänastisista vaihtoehdoista eniten perinteistä grillimakkaraa. HK Kabanossi Chorizo, 360 g, 1,99 e 8 pistettä
4. Rasvainen ja koukuttavan herkullinen
Yksi ei riitä, tätä pitää saada lisää. Valjun värinen, mutta todella herkullinen. Älä anna ulkonäön hämätä. Ei mikään perusmakkara. Erittäin hyvä uutuus. Punasipulia ei tästä makkarasta maista, mutta kirjon muita meheviä makuja kyllä. Wursti Umami & Punasipuli,. 320 g, 3,89 e 8 pistettä
5. Jestas, mikä tulisuus!
Testin tulisin. Kesällä 2021 grillataan yhä useammin broilerimakkaraa. Tämä on yksi parhaita. Mehukas ja rasvainen. Todella herkullinen, mutta superhottis.Punertava värityskielii tulisuudesta. Ennakointi osuu oikeaan: tuo mukanaan suorastaan liekehtivän jälkimaun. Nenä alkoi vuotaa. Kariniemen Kananpojan Tulinen Chorizo, 260 g, 2,99 e 8 pistettä
6. Paras kasvismakkara ikinä
Tomaattinen ja yrttinen maku on herkullinen. Tuttu makumaailma vegeen vihkiytyneelle. Makkara lunastaa lupauksensa yrttisyydessä ja tomaattisuudessa, hieman tulinen. Perinteinen kasvismakkaran helposti hajoava rakenne. Yksi parhaista ruokatoimittajan maistamista kasvismakkaroista. Makulihan Makukeittiön kasvismakkara, 200 g, 3,99 e 7 pistettä
7. Grillimakkara kuin hampurilaispihvi
Ei yhtään makkaramainen. Maku tuo mieleen reilulla mustapippurilla maustetun hampurilaispihvin ilman tuotteen nimen lupailemaa savun makua. Plussaa lisäaineettomuudesta. Makkara on nautaa, eikä sen valmistuksessa ole käytetty possua. Kivan yksinkertainen ja simppeli, ei turhia kikkailuja. Snellmann All Natural Smoky Beef, 230 g, 2,79 e 7 pistettä
8. Täydellinen juustomakkara pienellä potkulla
Testin kallein, mutta hintansa väärti. Ei yhtään liian tulinen. Miten voikin olla näin täydellinen tasapaino. Osa raatilaisista piti makkaraa keskinkertaisena. Plussaa pakkauksesta. Pirteä kääre houkuttelee valikoimaan hyllystä juuri tämän tuotteen. Täyteläinen cheddarjuusto sopii loistavasti tulisen texmexin makupariksi. Makulihan Miguel Tex Mex cheddar, 240 g, 4,15 e 6 pistettä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paras grillimakkara 2021 – testasimme makkarauutuudet ja löysimme yllättävän voittajan: ”Hikoileva herkku tirskuu tulista kastiketta”
Kuka nämä on testannut? Kannelmäen martat? Oletteko te edes koskaan maistaneet kunnollista grillimakkaraa?
HK ”chorizo”… ”sopivasti potkua”.. Mistä te sen potkun löysitte? Makkarassa maistuu hyvin ohuesti paprika, arominvahvenne ja ”teollisuus” (vahvana). Surkeaa, vetistä mössöä. Värjätty jollain lisäaineella punaisehkoksi.
”Muistuttaa rakenteeltaan ja olemukseltaan tähänastisista vaihtoehdoista eniten perinteistä grillimakkaraa.” Mitä te yleensä grillaatte? Campingia? HK:n sinistä? Tällä ei ole makkaran kanssa mitään tekemistä, vielä vähemmän chorizon kanssa. Surkeaa teollisen makuista massaa. Muita testin makkaroita en ole maistanut ja alkaa näyttää, että ei tarvitsekaan..
Jätän kotiläksyksi googlettaa minkälaista makkaraa on oikea chorizo.
Makutestit pitäis aina tehdä ns. sokkona ja vähintään 10 eri ikäistä arvostelijaa.
Niin ja pari nälkästä uusiasukasta pitkän uintimatkan jälkeen maistuu makkara ja turun sinaaappi.
Onnittelut nyt ensin siitä, että lähes kaikki testissä ollut ovat todellakin grilliin tarkoitettuja lihaan perustuvia makkaroita eikä mitään enemmän aatteeseen kuin suuhun sopivia mukatuotteita. Sinappi ja makkara ovat taatusti aiheita, jotka kirvoittavat reipashenkistä mielipiteen vaihtoa. Olen näistäkin testatuista usempaa maistanut ja kyllä näillä ihan kivasti liikkeelle pääsee. Jokainen voi valita ihan mielesensä tuotteen. Jopa vegepötkön, joka ei ole kuitenkaan grillimakkara.
Läskimakkarat hölskyy!
Tämä voittaja oli niin hirveän makuinen ja ei edes maistunut makkaralta, eikä myöskään ollut edes niin tulinen kuin nimestä voisi päätellä. Annoin kaverin maistaa joka näitä mössömakkaroita rakastaa ja hänkin sanoi että eipä ollut kummoinen..
Voittaja ei maistu edes makkaralle vaan paljaalle chilille yök,
makkaran pitäisi maistua sipulille hyvälle läskille lihalle ja pippurille
ei chilille. Chilistä minä todella pidän mutta joku kohtuus pitää olla mihin sitä
laitetaan ja sopii.
Kaikista paras ”hiillos” makkara on aivan tavallinen lounasnakki kevyesti hiillostettuna ja mieleistä hyvää sinappia päälle. Ja ”Chilin himoisille” tarjoaisi habaneroja
kevyesti hiillostettuna ja tulista kastiketta päälle.
Hyvää ruokahalua ja hengenahdistusta.