tuorejuustokäpy

Pikkujoulumenu – kokosimme ihanimmat ohjeet helppoihin suupaloihin ja jouluisiin juomiin

Pikkujoulumenu: mitä tarjota pikkujouluissa? Vaihda glögi jouluisiin drinkkeihin ja tarjoa lisänä nopeasti valmistuvia suolaisia ja makeita suupaloja. Näillä ohjeilla skoolaat ystävien kesken ja nautit jouluisista herkuista rennoissa tunnelmissa.

Mitä tarjota pikkujouluissa? Mikä onkaan herkumpi pikkujoulumenu kuin somat sormisyötävät! Hyödynnä leipäviipaleita tai lastaa höysteet hasselbackan tyyliin tehtyjen perunoiden päälle. Rosmariinilla maustetut suolapähkinät ovat koukuttavaa syötävää sellaisenaankin ja appelsiiniset suklaapalat katoavat hetkessä syöjiensä suihin.

Lue myös: Tarjoa suolaista ja makeaa pikkupurtavaa glögin kera – 7 nopeaa ohjetta

Talven juhlissa pienet suolaiset ja makeat tarjottavat tekevät varmasti kauppansa. Kokosimme tähän tarjolle maukkaita suupaloja ja kolme juomaehdotusta, jotka ihastutavat pikkujouluissa ja maistuvat myös uuden vuoden kekkereissä.

3 x vaihtoehto glögille

Glögi on joulun klassikkojuoma, mutta joulun aikaan voi keittää muutakin kuumaa juomaa tai sekoittaa vaihteeksi vaikka drinkin. Maistuisiko liköörillä terästetty mausteinen omenaglögi Hotline bling, vadelmilla piristetty lämmin punaviinijuoma Christmas in Harlem tai timjamilla maustettu viskipohjainen Earth song -drinkki? 

Juomat on suunnitellut helsinkiläisen Goldfish-cocktaikbaarin pääbaarimikko Joel Ristikallio, joten näillä juomilla on mahdotonta iskeä harhaan.

jouludrinkit

Vadelmat piristävät punaviinipohjaista lämmintä joulujuomaa. Mausteinen omenaglögi viimeistellään vatkatulla kermalla. Kuva: Sampo Korhonen

Pikkujoulumenu: itse tehdyt suolapähkinät

Drinkkien kanssa tarvitaan myös herkullista sormisyötävää, jotta juhlat voi alkaa. Rosmariinilla maustetut suolaiset pekaanipähkinät on helppo ja nopea tehdä, mutta ne keräävät taatusti kehut ja suosionosoitukset. Suolahuntua kannattaa kokeilla myös muille pähkinöille.

suolaiset rosmariini-pekaanipähkinät

Suolapähkinät on helppo tehdä myös itse. Pekaanipähkinöiden sijaan voit kokeilla muitakin pähkinöitä. Kuva: Mirva Kakko

Ohje: Suolaiset rosmariini-pekaanipähkinät

Juustotarjottimen vetonaula: tuorejuustokäpy

Tuorejuustosta sekä aromikkaasta kermajuustosta valmistettu ja kokonaisilla mantelella koristeltu tuorejuustokäpy on upea pikkujoulun tarjottava ja juustotarjottimen ehdoton hitti! Jokainen voi ottaa itse veitsellä levitettä ja sipaista sitä esimerkiksi keksien päälle. Maustamattoman tuorejuuston voi vaihtaa myös maustettuun, jos kaipaat lisää makua.

tuorejuustokäpy

Tuorejuustokäpy on näytävän näköinen, mutta helppo tehdä. Vaihda maustamaton tuorejuusto maustettuun, jos kaipaat enemmän makua. Kuva: Mirva Kakko

Ohje: Tuorejuustokäpy

Pikkujoulumenu: somat sormisyötävät yhdistävät suolaista ja makeaa

Tumma ja aromikas saaristolaisleipä päällystetään maksapateella ja makean kirpsakalla karpalohillolla. Maksapatee on helppo tehdä myös itse, mutta kaupan valmiillakin valmistat nopeasti glögin kanssa tarjottavat maukkaat cocktailpalat.

Päärynä ja sinihomejuusto on klassikkomakupari, jolla hurmaat taatusti. Kaksikko toimii loistavasti yhdessä, mutta kokeile täydentää se viipaleella joulukinkkua. Kun paahdat makupaloja hetken uunissa niin, että juusto hieman sulaa, teet simppelistä suupalasta hetkessä luksusluokan tarjottavan. Päärynä-sinihomejuusto-kinkkukääröt maistuvat myös joulun jälkeen ja ovat oiva tarjottava esimerkiksi uuden vuoden kekkereissä.

Päärynä-sinihomejuusto-joulukinkkukääröt jsekä Maksapateeta ja karpaloa leivällä

Helpot ja hyvät sormisyötävät vaativat vain kolme raaka-ainetta ja viitisen minuuttia valmistusaikaa. Kuva: Mirva Kakko

Ohjeet:
Maksapateeta ja karpaloa leivällä

Päärynä-sinihomejuusto-kinkkukääröt

Patongista valmistetut italialaiset rapeat crostinit yhdistävät herkullisella tavalla suolaista ja makeaa. Leipäviipaleille lastataan karamellisoitua sipulia sekä brie-juustoa. Paahda leipiä uunissa sen verran, että juusto hieman sulaa ja täydennä makupari lopuksi tuoreella timjamilla.

Jos kaipaat juhliin gluteenitonta tarjottavaa, on peruna mainio, hauska ja herkullinen vaihtoehto. Hasselbackan perunat paahtuvat uunissa ihanan rapeiksi ja sisältä pehmeiksi. Valitse kiinteä perunalajike, esimerkiksi Annabelle niin onnistut varmasti. Ruotsalaisten suosikkijuusto, Västerbotten on maultaan voimakkaan aromikas ja ranskankerman kanssa siitä valmistuu nopeasti suussa sulava juustotahna perunoiden kaveriksi. Nokare kirjolohenmätiä loihtii perunasta hetkessä fiinin tarjottavan. 

Brie-karamellisoitu sipuli crostinit jsekä Mini hasselbackan perunat, mätiä ja Västerbotten cremeä

Rapeille crostineille lastataan briejuustoa ja karamellisoitua sipulia. Hasselbackan tyyliin paahdetut perunat saavat lisukkeeksi juustocremeä ja mätiä. Kuva: Mirva Kakko

Ohjeet: 
Briejuustolla ja karamellisoidulla sipulilla päällystetyt crostinit

Hasselbackan perunat mätitäytteellä

Pikkujoulumenun makea päätös: Suklaa sulaa suuhun

Tottakai tarjolla on oltava myös jotain makeaa. Sulatettu suklaanougat antaa suklaa-appelsiinineliöille herkullisen hasselpähkinän maun ja maissihiutaleet rouskuvat ihanasti suussa. Kuivatut karpalot voi halutessasi vaihtaa myös rusinoihin tai aprikooseihin. Tuhdin suklaiset herkkupalat on helppo tehdä, mutta vaativat tovin aikaa jähmettyäkseen. Leikkaat suklaaneliöt kuumalla ja terävällä veitsellä, niin saat nättejä paloja tarjolle.

suklaa-appelsiinineliöt

Suklaa on jouluna sesongissa ja näissä suupaloissa sitä piisaa. Appelsiini- ja nougatsuklaata sisältävissä herkkupaloissa rouskuvat myös maissihiutaleet ja karpalot. Kuva: Mirva Kakko

Ohje: Suklaa-appelsiinineliöt

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pikkujoulumenu – kokosimme ihanimmat ohjeet helppoihin suupaloihin ja jouluisiin juomiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X