suppilovahverot

Suppilovahveroiden kuivaaminen ja pakastaminen on helppoa – katso suppisten parhaat käsittelyvinkit!

Herkullinen suppilovahvero on yksi parhaista ruokasienistämme. Suppilovahveroiden kuivaaminen ja pakastaminen on helppoa. Miedon makuisina sieninä ne sopivat monenlaiseen ruoanvalmistukseen.

Suppiksia on metsät pullollaan eikä muhkean saaliin kerääminen ole temppu eikä mikään. Parhaimmillaan suppilovahverot ovat, kun ne valmistaa ruoaksi samana päivänä. Ota haltuun myös suppilovahveroiden kuivaaminen ja pakastaminen.

Metsät täyttyvät nyt suppilovahveroista. Taitavina piiloutujina tunnettuja suppiksia saattaa olla vaikea löytää, mutta kun apajille pääsee, saalis on usein runsas. Suppilovahverot kasvavat paikkauskollisina, suurina ryppäinä useimmiten sammaleisista havumetsistä. Sesonki on parhaimmillaan loppusyksystä, ja suppilovahveroita voi kerätä jäätyneinäkin.

Suppilovahveron tunnistaa parhaiten kellanrusehtavasta, suppilomaisesta lakista sekä hoikasta, usein keltaisesta, toisinaan rusehtavasta jalasta.

Lue myös: Suppilovahvero – syksyn sieniherkku

suppilovahverot korissa

Näin käsittelet suppilovahverot 

Suppilovahverot halkaistaan ennen käyttöä, jotta jalan sisään varisseet roskat saadaan pois. Koko sieni lakista jalkaan sopii syötäväksi. Koska suppilovahveroiden maku on mieto, ei niitä tarvitse rouskujen tapaan ryöpätä ennen käyttöä. Puhdistetut, halkaistut suppilovahverot laitetaan suoraan pannulle, kuumennetaan ilman rasvaa, kunnes neste on haihtunut ja valmistetaan ruoaksi. 

Suppilovahvero on oiva keitto-, muhennos-, kastike– ja piirassieni – siis todellinen joka paikan herkku. 

suppilovahveropiiras Dansukker

 

Suppilovahveroiden pakastaminen

Suppilovahverot voi säilöä myös myöhempää käyttöä varten pakastamalla tai kuivaamalla.

Suppilovahveroita ei kannata pakastaa sellaisenaan, sillä ne vievät raakoina paljon tilaa ja muuttuvat helposti puiseviksi. Ennen pakastusta peratut suppilovahverot kuumennetaan pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Älä lisää pannulle rasvaa, sillä se lyhentää sienten säilyvyyttä. Paistamisen jälkeen suppilovahverot jäähdytetään ja pakastetaan sitten kertakäyttöannoksina puhtaisiin pakastuspusseihin tai -rasioihin. Varusta pussit ja rasiat etiketillä, johon merkitset myös päivämäärän. 

Lue myös: Sienten säilöntä – kuivaus, pakastus ja suolaaminen säilövät metsän aarteet

Suppilovahveroiden kuivaaminen

Suppilovahveroiden kuivaaminen onnistuu perinteisellä kasvikuivurilla, mutta suppikset voi kuivata myös esimerkiksi saunassa tai lattialämmityksen päällä. Sen sijaan uunissa suppilovahveroita, kuten muitakaan sieniä ei kannata kuivata. Pakkaa rutikuiviksi kuivuneet sienet kannellisiin metalli- tai lasitölkkeihin tai ilmatiiviisiin pusseihin ja säilytä huoneenlämmössä valolta suojattuna.

Lue myös: Maailman helpoin niksi suppilovahveroiden kuivaamiseen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suppilovahveroiden kuivaaminen ja pakastaminen on helppoa – katso suppisten parhaat käsittelyvinkit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X