Sadonkorjuujuhlat puutarhassa

Helteinen työpäivä puutarhassa päättyy samettisen pehmeään iltaan katetun pöydän ääressä. Illat tummuvat, mutta kesä jatkuu.

Pitkän päivän päätteeksi maistuu raikas kesäjuoma, jonka koristeeksi tehdään herkullinen marjavarras mansikoista ja siirappisista omenarenkaista. Kuplia juomaan tuo kuohuviini tai alkoholiton, kuohuva kuusenkerkkäjuoma.

Tarjoa talkooväelle oman maan kasviksista keitettyä sadonkorjuukeittoa ja muhkeaa pannuleipää.

Lammaspadan voi valmistella hyvissä ajoin ja jättää talkoiden ajaksi uuniin muhimaan. Tuhti pataruoka riittää isommallekin joukolle nälkäisiä talkoolaisia.

Juuri nostetut juurekset ja kasvimaalla komeiksi venähtäneet kesäkurpitsat pilkotaan pieniksi ja tiristetään uunissa mausteiden kanssa.

Kasvispataa varten haudutetaan mehevä tomaattikastike, joka tarjotaan kuskusin ja paahdettujen kesäkurpitsaviipaleiden kanssa.

Sipulisato säilötään makean mausteiseen liemeen. Balsamicosipuleita voi tehdä niin puna- kelta kuin salottisipuleistakin.

Sadonkorjuuaterian päätteeksi sopii mehevä, amerikkalaistyylinen omenapiiras, joka tarjotaan perinteiseen tapaan vaniljakastikkeella tai jäätelöllä höystettynä.

Lue myös:
Sadonkorjuun maukas menu
Sadonkorjuun aika
Sadonkorjuujuhlien värikäs menu
Puutarhajuhlissa nautitaan kasvimaan antimia
Ruoka.fi Sadonkorjuujuhlan menu

Kuvat: Seppo Saarentola ja Mirva Kakko

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sadonkorjuujuhlat puutarhassa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X