Säilötään hilloja

Viehkeiden pikkupurnukoiden täyttäminen tuoksuvilla, makeilla ja värikkäillä hilloilla tekee kotoilijan onnelliseksi.

Tulevia lettukestejä varten kannattaa varautua muutamalla uudella hillomaulla. Limetin raastettu kuori ja mehu antavat kirpeää raikkautta limetti-mansikkahillolle.

Sitruunainen mustikkahillo maistuu myös jäätelön kanssa ja kakun täytteenä. Halutessasi voit korvata puolet sen marjamäärästä mustaherukoilla tai pensasmustikoilla.

Muistilista hillonkeittäjälle

1. Käytä säilöntään vain ensiluokkaisia raaka-aineita. Yksikin homeinen tai pilaantunut marja voi pilata koko säilykkeen.

2. Perkaa tuotteet tarkasti. Huuhdo pölyiset hiekkaiset ja multaiset tuotteet hyvin.

3. Pese säilöntäastiat huolellisesti. Upota kuivahtaneet pullot, tölkit, kannet ja korkit yöksi kylmään veteen likoamaan. Pese ne sitten kuumalla vedellä, astianpesuaineella ja pullo- tai astian-pesuharjalla.

4. Kääri puhtaiden pullojen ja tölkkien ympärille sanomalehtipaperia. Pinoa paketit 100 asteiseen uuniin ja anna kuumentua noin 15 minuuttia.

5. Kiehauta kannet ja korkit vesikattilassa. Kumitulpat eivät kestä keittämistä, kasta ne nopeasti kuumaan veteen.

6. Varaa yhtä marjakiloa kohden 500-700 grammaa sokeria. Kilo mansikoita, herukoita, vadelmia ja lakkoja tai pihlajanmarjoja on noin kaksi litraa. Kiloon mahtuu noin seitsemän omenaa.

7. Täytä kuumat pullot ja purkit säilykkeellä ääriään myöten.

8. Sulje astiat heti kuumennetuilla kansilla.

9. Pyyhi pullot ja tölkit puhtaiksi ja nimeä säilykkeet nimilapuilla. Hillopurkinkauluri on oiva apuväline tölkkejä täytettäessä.

10. Varastoi säilykkeet puhtaassa, viileässä ja pimeässä kellarissa tai jääkaapissa.

Lisää säilöntävinkkejä:
Säilöminen varastoi suven sadon
Marjat säilöön mehuina ja hilloina
Pakasta kotipuutarhan hedelmiä ja kasviksia
Marjamehu on makua pullollaan
Ruoka.fi: Hilloa helposti

Kuvat: Jorma Marstio

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Säilötään hilloja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X