Salaatin raikkautta

Alun perin villinä kasvanutta salaattia on viljelty tuhansia vuosia.

Keisari Augustus on jopa pystyttänyt salaatille alttarin ja patsaan kiitoksena ihmeparantumisestaan.

Salaatit ovat kevyttä ja terveellistä ruokaa. Ne sisältävät vain noin 12 kcal/100 g. Kuitenkin suomalaiset syövät huolestuttavan vähän, keskimäärin vain noin 100 grammaa, salaattia viikossa.

Lehti- ja jäävuorisalaatille löytyy vaihtoehtoja erityisesti kesäaikaan. Väriä ja vaihtelua saa käyttämällä erivärisiä ja -makuisia salaatinlehtiä. Kokeile rohkeasti eri salaattilajikkeita, kuten rucolaa, endiivejä ja sikureita tai salaattivuonankaalia. Trendien seuraaja tarjoaa nyt babyleaf-salaattia, jonka lehdet on kerätty hyvin pieninä.

Kokeile Kotilieden salaattireseptejä:

Caesar-salaatti
Kreikkalainen salaatti
Kanasalaatti
Nizzan salaatti
Tonnikalasalaatti
Vihreä salaatti
Vuohenjuustosalaatti

Lue myös:
Salaatin käsittely ja säilytys
Salaattilajikkeet
Salaatti on raikasta ruokaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Salaatin raikkautta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X