hedelmäinen kalkkunasalaatti

Salaatit keventävät joulupöytää

Monet joulupöydän tarjottavista ovat varsin tuhteja ja rinnalle kaipaa jotakin keveämpää. Raikas salaatti piristää pöytää paitsi maullaan, myös hehkuvilla väreillään.

Hedelmäinen kalkkunasalaatti on kevyen ruokaisa salaatti, joka sopii mainiosti alkuruokapöytään. Viikunat ja taatelit antavat makeutta, viinirypäleet raikkautta. Salaatin viimeistelevät balsamiviinietikkapohjainen kastike sekä rouskuvat pähkinät.

Raikas katkarapusalaatti

Ylellinen alkupalapöydän salaatti syntyy hummerista. Muun muassa avokadolla ja melonilla täydentyvä hummerisalaatti saa hienon säväyksen vermutti-vinaigrettekastikkeesta. Jos hummeri tuntuu turhan hintavalta, kokeile raikasta katkarapusalaattia, joka maustetaan limellä.

Juustolla ryyditetyt salaatit ovat myös erinomaisia valintoja joulupöytään. Jouluinen juustosalaatti luottaa sinihomejuuston, päärynän sekä pähkinöiden liittoon. Oiva juustosalaatti syntyy myös, kun sekoitat jouluisia hedelmiä, salaattia sekä briejuustoa yhteen ja kruunat komeuden maukkalla kastikkeella.

Juustosalaatti

Raikkaan hedelmäiset maut kohtaavat joulun mausteisuuden punakaalisalaatissa, joka marinoidaan glögipohjaisessa mausteliemessä.

Waldorfin salaatti on ruokamaailman klassikko ja omenasalaatti on yksi versio siitä.  Juuriselleri ja omena ovat virkistävä pari, joka pehmenee jogurttipohjaisella kastikkeella.

ruusukaalisalaatti

Salaatin ei tarvitse olla välttämättä kylmää. Ruusukaalisalaatti on lämmin vaihtoehto, joka sopii kinkun kaveriksi.

Lisää herkkuja joulupöytään:

Näillä ohjeilla onnistut joulukinkun paistossa
Joulupöydän perinteiset laatikot
Video: Joulun paras graavilohi – näin sen teet!
Joulupöydän kalaherkut
Ruoka.fi: Vietä stressitön joulu – ota talteen helppo joulumenu!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Salaatit keventävät joulupöytää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X