kana-pastasalaatti

Salaatti x 7

Erilaiset salaatit sopivat loistavasti kesän ruokapöytään - aterian aluksi, grilliruokien kumppaniksi, piknikevääksi ja kevyeksi lounaaksi. Salaatti raikastaa ja keventää aterian.

Salaatti on raikasta, ravitsevaa ja kevyttä ruokaa, joka syntyy parhaimmillaan oman kasvimaan antimista. Vaihtelua salaatteihin saa kokeilemalla uusia salaattilajikkeita ja lisäämällä mukaan vaihdellen erilaisia vihanneksia, hedelmiä, marjoja, papuja, pähkinöitä ja siemeniä.

perunasalaatti

Raikas ja kevyt perunasalaatti valmistuu kätevästi aterialta ylijääneistä keitetyistä perunoista, jotka saavat seuraa kirsikkatomaateista, avokadosta sekä kevyesti paahdetusta kesäkurpitsasta ja fenkolista.

Itämainen kana-pastasalaatti on helppo ja ruokaisa eväs vaikka töihin tai kesäiselle piknikille. Lounaaksi sopii kirpakka kalasalaatti, jolle makua antaa lime-valkosipulimarinadissa kypsennetty siika.

Maukkaan kastikkeen kruunaama Caesar-salaatti käy ateriasta, jos sen tarjoaa broilerin tai katkarapujen kanssa. Se sopii mainiosti myös bagelien täytteeksi.

rapusalaatti

Hedelmäinen rapusalaatti on oiva tarjottava vaikka grillijuhliin. Grillattujen jättikatkaravunpyrstöjen kanssa tarjottavassa salaatissa maistuvat rucola, tuoreet persikat ja vadelmat sekä cashew-pähkinät.

Grilliruokien kumppaniksi käy raikas kaalisalaatti, joka sekoitetaan varhaisvihanneksista ja ryyditetään kapriksilla.

Aterian aluksi tai lisukesalaatiksi sopii kesäinen salaatti, jossa maistuvat tuoreet mansikat, basilika, avokado ja tuore ananas.

Lisää raikkaita salaatteja:
Keveät kesäsalaatit
Ruokaisa salaatti x 10
Kesäpäivän ruokaisat lounassalaatit
Salaatti on raikasta ruokaa
Ruoka.fi: Salaatti x 7

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Salaatti x 7

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X