Savulohesta syntyy helposti juhlapöydän herkkuja – katso 5 helppoa ohjetta
Sushi on monen toive juhlapöytään, mutta harmittavan vaivalloinen valmistettava isommalle seurueelle. Nämä lohisushit tehdään leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, nostetaan jääkaappiin jähmettymään ja leikataan sitten annospaloiksi. Vaikein vaihe taitaa olla riisin keittäminen. Huuhtele riisi huolella ennen keittämistä, jotta ylimääräinen tärkkelys irtoaa ja koostumus olisi siten paras mahdollinen.
Tämän helpompaa ei herkullisen juhlatarjottavan tekeminen voi olla. Helppo savulohitahna sekoitetaan lämminsavustetusta lohesta sekä ranskankermasta ja maustetaan piparjuurella. Pikkusuolaisen herkun juju on tarjoilutapa: lusikoi nokare tahnaa rapealle sydänsalaatinlehdelle ja koristele se katkaravuilla ja versoseoksella.
Tämä savulohitartar saa säväyksen inkivääristä. Majoneesipohjaiseen tartariin pilkotaan kylmäsavulohen lisäksi paprikaa ja kevätsipulia. Illanistujaisissa tahna maistuu mainiolta pikkublinien kanssa, noutopöydässä sitä voi tarjota rapeakuorisen leivän kaverina.
Näissä savulohileivissä koukuttaa hurmaava makean ja suolaisen liitto. Kanamunista, punasipulista ja kylmäsavustetusta lohesta tuorejuuston kanssa sekoitettu tahna on juhlapöydässä pettämätön ja kaiken lisäksi helppo tehdä. Sekoita ainekset yhteen, mausta tahna sitruunalla, tillillä sekä suolaripauksella ja tarjoa se saaristolaisleivän päältä.
Täytetyt kananmunat on klassikko ja savulohella päällystettynä vietävän hyviä. Kylmäsavulohen lisäksi tarvitset täytteeseen myös karpiksia, ruoho- ja salottisipulia sekä majoneesia. Tilkka sitruunamehua tuo savulohimuniin raikkautta, rouhaisu mustapippuria antaa viimeisen silauksen.
Lisää helppoja herkkuja savulohesta:
Ruoka.fi: Parsa-savulohitapakset
Keskustelu
Kommentoi juttua: Savulohesta syntyy helposti juhlapöydän herkkuja – katso 5 helppoa ohjetta