Tätä risottoa ei kyllästetä voilla ja parmesaanilla, vaan kivan kepeä versio italialaisklassikosta syntyy parsasta ja savulohesta. Valkoviini ja sitruunamehu tuovat maun ja tekevät risotosta kevyen ja raikkaan. Viimeistele parsa-savulohirisotto ruohosipulisilpulla.

uuniperuna

Uuniperuna on kotiruokien klassikkoainesta, jonka täytteeksi sopii melkeinpä mikä vain. Tuorejuustosta ja savulohesta tehtynä täyte on huippuhyvää ja sitruunalla sekä ruohosipulilla ryyditettynä juuri sopivan raikasta. Kokeile makupariksi myös piparjuurta, joka on lohen kanssa lyömätön.

Parsakeitto kylmäsavulohella

Parsa ja lohi ovat klassikkopari, joka hurmaa myös keitossa. Ranskankermalla täytelöitetty ja kylmäsavulohella viimeistelty parsa-savulohikeitto on täydellinen aterian aloitus, kun tarjoat sen kauniista juomalaseista. Kerää kehut ja tarjoa lisänä viiriäisenmunilla ja savulohella päällystettyjä saaristolaisleipiä.

Teriyakimarinoitua savulohta ja pikapikkelöityjä tomaatteja

Makean mausteinen teriyakikastike on ollut viime aikojen trendiherkkua ja pelaa täydellisesti yhteen myös savustetun lohen kanssa. Tässä reseptissä lohi savustetaan itse, mutta arkena voi mainiosti oikaista myös valmiilla. Teriyakimarinoitu savulohi on takuuvarma hitti, kun tarjoat lisänä pikapikkelöityjä kirsikkatomaatteja.

Pasta on arjen pikaruokaa parhaimmillaan, mutta tätä äyriäispastaa sitruunakastikkeella kelpaa tarjota fiinimmillekin ruokavieraille. Tarvitset siihen reilusti kermaa ja parmesaania sekä tilkan konjakkia tuomaan terävyyttä. Sekaan sopivat niin katkaravut, simpukat kuin savulohikin, mutta lisää ne kastikkeeseen vasta lopuksi.

Savustettu lohi toimii myös näissä ruoissa:

Lämminsavulohi-perunapihvit

Lämminsavulohi-perunapihvit

Savustettu harissalohi

Letut ja lohitäyte

Ruoka.fi: Savulohi-pinaattimunakas