Savulohi antaa makua arjen ja juhlan aterioille – katso herkulliset ohjeet

Savulohi sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Siitä valmistuvat näppärästi kivat keitot, maukkaat risotot ja nopeat pastat. Nappaa reseptit ja valitse makupariksi parsaa, pikkelöityjä tomaatteja tai raikasta sitruunaa.

Tätä risottoa ei kyllästetä voilla ja parmesaanilla, vaan kivan kepeä versio italialaisklassikosta syntyy parsasta ja savulohesta. Valkoviini ja sitruunamehu tuovat maun ja tekevät risotosta kevyen ja raikkaan. Viimeistele parsa-savulohirisotto ruohosipulisilpulla.

uuniperuna

Uuniperuna on kotiruokien klassikkoainesta, jonka täytteeksi sopii melkeinpä mikä vain. Tuorejuustosta ja savulohesta tehtynä täyte on huippuhyvää ja sitruunalla sekä ruohosipulilla ryyditettynä juuri sopivan raikasta. Kokeile makupariksi myös piparjuurta, joka on lohen kanssa lyömätön.

Parsakeitto kylmäsavulohella

Parsa ja lohi ovat klassikkopari, joka hurmaa myös keitossa. Ranskankermalla täytelöitetty ja kylmäsavulohella viimeistelty parsa-savulohikeitto on täydellinen aterian aloitus, kun tarjoat sen kauniista juomalaseista. Kerää kehut ja tarjoa lisänä viiriäisenmunilla ja savulohella päällystettyjä saaristolaisleipiä.

Teriyakimarinoitua savulohta ja pikapikkelöityjä tomaatteja

Makean mausteinen teriyakikastike on ollut viime aikojen trendiherkkua ja pelaa täydellisesti yhteen myös savustetun lohen kanssa. Tässä reseptissä lohi savustetaan itse, mutta arkena voi mainiosti oikaista myös valmiilla. Teriyakimarinoitu savulohi on takuuvarma hitti, kun tarjoat lisänä pikapikkelöityjä kirsikkatomaatteja.

Pasta on arjen pikaruokaa parhaimmillaan, mutta tätä äyriäispastaa sitruunakastikkeella kelpaa tarjota fiinimmillekin ruokavieraille. Tarvitset siihen reilusti kermaa ja parmesaania sekä tilkan konjakkia tuomaan terävyyttä. Sekaan sopivat niin katkaravut, simpukat kuin savulohikin, mutta lisää ne kastikkeeseen vasta lopuksi.

Savustettu lohi toimii myös näissä ruoissa:

Lämminsavulohi-perunapihvit

Lämminsavulohi-perunapihvit

Savustettu harissalohi

Letut ja lohitäyte

Ruoka.fi: Savulohi-pinaattimunakas

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannakuusisalo
Kuvat: otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti