bruschettat kesäkaalipestolla

Sesongin maku: Varhaiskaali – 6 ohjetta

Varhaiskaalin parhaisiin puoliin kuuluu maku ja mehevyys, mutta sen etuihin on luettava myös edullisuus ja monipuolisuus. Jos rakastat varhaiskaalia, poimi tästä sesongin parhaiden varhaiskaaliruokien ohjeet.

Kaalipataa varhaisvihanneksista

Varhaiskaalipata on kaalin ystävän ehdoton ykkösherkku ja erityisen hyvää ja mehevää, kun sen tekee varhaiskaalista ja -porkkanoista. Mikä parasta, uuden sadon kasvikset kypsyvät nopeasti, joten ruoan hauduttamiseen ei tarvitse varata aikaa tunti tolkulla.

Katso myös Anna.fi: Varhaiskaali-broileripata

Varhaiskaalipata on kesäruokaa

© Tiina Rantanen

Grilliruokien paras lisuke: coleslaw

Majoneesipohjainen coleslaw-salaatti  on kesän grilliruokein ykköslisuke. Ohueksi suikaloidusta varhaiskaalista, porkkanaraasteesta sekä majoneesista ja ranskankermasta sekoitetusta kastikkeesta syntyy hetkessä mehevääkin mehevämpi salaatti. Loraus valkoviinietikkaa ja muutama varsi kevätsipulia taittavat majoneesin täyteläisyyttä ja tekevät tästä coleslaw’sta juuri sopivan raikkaan. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa tovi, niin saat siitä entistäkin parempaa.

Coleslaw

Bruschettat kesäkaalipestolla ja parsalla

Kaali sopii myös pestokastikkeen raaka-aineeksi. Kesäkaalipestolla päällystetyt rapeat maalaisleipäviipaleet viimeistellään ohueksi höylätyllä parsalla, joka on pyöräytetty kevyesti oliiviöljyssä. Bruschettat kesäkaalipestolla ja parsalla sopivat alkukesän illanistujaisten pikkusuolaiseksi tarjottavaksi tai herkulliseksi alkupalaksi.

bruschettat kesäkaalipestolla

Ruokaisa kaalisalaatti aasialaisella vivahteella

Jos rakastat aasialaista ruokaa, ihastut taatusti myös tähän vietnamilaiseen kanasalaattiin. Siinä yhdistyy hurmaavalla tavalla raikkaus, rapeus ja ruokaisuus. Mehevän varhaiskaalin, grillatun broilerin, tuoreiden yrttien, rouheiden pähkinöiden sekä aasialaisten mausteiden yhdistelmä on niin koukuttava, että salaattia voisi rouskutella kerralla vaikka koko kulhollisen.

vietnamilainen kanasalaatti

Wrappien ja tacojen mehevöittäjä

Ohueksi suikalotu varhaiskaali tekee tacosta ja wrapeistakin hetkessä astetta raikkaampia ja mehevämpiä. Savusilakka-tsatsikiwrapit ovat todellista pikaruokaa. Ne kääräistään valmiista tortillaletuista ja täytetään savukalan sekä varhaiskaalin lisäksi porkkanalla, fenkolilla ja raikkaalla tsatsiki-kastikkeella. Wrapit maistuvat sekä pikalounaana että piknik-eväänä.

 savusiikawrapit

 

Kalatacot vaativat hieman enemmän vaivaa, mutta maistuvat sitäkin paremmalta. Täytä itse tehdyt tortillaletut rapeaksi paneroiduilla kalapaloilla, ohueksi suikaloidulla varhaiskaalilla sekä jogurtti-tillikastikkeella, toimii!

Kalatacot

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sesongin maku: Varhaiskaali – 6 ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X