suppis-maa-artisokkakeitto

Siemenet, pähkinät, dukkah ja pororouhe tuovat uutta jujua sosekeittoihin – tässä maistuvat yhdistelmät

Helpot ja nopeat sosekeitot ovat todellista arjen pelastajaruokaa. Päälle lisättävillä höysteillä eli niin sanotuilla ripotteilla soppaan saa kuitenkin hetkessä ruokaisuutta ja uutta jujua.

porkkana-kikhernekeitto

Paahdetut pähkinät ja siemenet sopivat mainiosti sosekeittojen päälle, mutta tiesitkö, että kikherneitäkin voi paahtaa pähkinöiden tapaan. Lisää keitettyjen kikherneiden joukkoon tilkka öljyä sekä mausteita makusi mukaan ja paahda rapeiksi pannulla tai 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tarjoa granolaa keittojen kera

Perinteisesti jogurtin kanssa syötävä granola toimii sekin keittojen kaverina, kunhan sen maustaa makumaailmaltaan sopivaksi. Kokeile esimerkiksi rouskuvaa macadamia-pähkinägranolaa, joka sienikeiton lisäksi sopii mainiosti myös muiden sosekeittojen höysteeksi.

Reseptit:

Porkkana-kikhernekeitto

Suppilovahvero-maa-artisokkakeitto ja macadamia-granola

porkkanakeitto

Makuja keittoihin Meksikosta ja Lähi-Idästä

Mausteiset keitot kaipaavat ripotteiltakin enemmän makua ja meininkiä. Meksikolais- ja lattarivivahteisten keittojen päälle kannattaa murustella nachoja, rohkempi uskaltautuu kokeilemaan jopa pop corneja.

Makumaailmaltaan Lähi-idän suuntaan nojaavien sosekeittojen kaveriksi puolestaan sopii esimerkiksi korianterin-, kuminan- ja fenkolinsiemenistä makunsa saava pähkinäinen dukkah-mausteseos.

Resepti: Dukkah-mausteseos

viherpippurijuustokeitto

Paahdettua pekonia ja pororouhetta juustokeittoihin

Juustoisiin keittoihin särmää tuovat voimakkaan makuiset lihat, kuten paahdettu pekoni tai kylmäsavupororouhe. Ne ovat myös helppo ja nopea tapa lisätä annokseen proteiinia ja ruokaisuutta.

Reseptit:

Parsakaali-juustokeitto

Viherpippurijuustokeitto

Lanttusosekeitto

Myös kasvikset toimivat keittojen ripotteina. Siirrä osa kattilaan lisättävistä kasviksista sivuun ja paahda ne soseuttamisen sijaan rapeiksi lastuiksi tai särmikkäiksi kuutioiksi. Tai kokeile jotain ihan muuta: miltä kuulostaisi karamellisoitu sipuli lanttukeiton päällä tai omenainen salsa sellerikeiton kumppanina?

Reseptit:

Lanttusosekeitto

Sellerikeittoa ja omenasalsaa

Ripotteiden kanssa vain mielikuvitus on rajana. Lisää ideoita voit hakea myös näistä resepteistä.

kukkakaalikeitto ja korianteriöljy

Kukkakaalikeitto ja korianteriöljy

espanjalainen chorizo-perunakeitto

Espanjalainen chorizo-perunakeitto

Ruoka.fi: Savujuusto-pähkinäkrutongit

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Siemenet, pähkinät, dukkah ja pororouhe tuovat uutta jujua sosekeittoihin – tässä maistuvat yhdistelmät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X