Sieniruokia syyspäiviin

Syksyn sienisadosta valmistuu monta herkullista ateriaa: pastaa, pannukakkua ja piirakkaa.

Broilerin- tai porsaanfileellä ja sienillä täytetty metsästäjän leipä käy ateriasta, kun sen tarjoilee raikkaan salaatin kera.

Arkeen sopiva kasvisateria syntyy, kun sienillä täytetyt kesäkurpitsat tarjoaa perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Suppilovahverokeitto saa täyteläisyyttä sulatejuustosta ja kermasta. Keiton voi valmistaa sekä tuoreista että kuivatuista sienistä.

Herkkutatti-vuohenjuustopasta on vaivaton, mutta maukas lounas tai illallinen.

Syksyn mehevimmät kaalikääryleet syntyvät sienistä, punaisista linsseistä ja kurttukaalista.

Viikonlopun ruokavieraille voi tarjota sienitäytteisiä canneloneja, jotka kuorrutetaan täyteläisellä juustokastikkeella.

Pinaatti-haaparouskupannukakku on helppo ja ruokaisa iltapala.

Ruispohjainen hapankaali-sienipiirakka maistuu syysiltana salaatin tai tuoremakkaroiden kera.

Maahisen juhlapiiras on tuhti sienipiirakka, jonka voitaikinakannen alta löytyy ruokaisa jauheliha-sienitäyte. Piirakkaan voi käyttää hirven tai naudan jauhelihaa sekä tuoreita tai pakastettuja metsäsieniä.

Jollei sienionni suosi, voi valmistaa marinoituja herkkusieniä, jotka maistuvat vaikka alkupalana, salaateissa, pateen koristeena tai leivän päällyksenä.

Lisää ruokaideoita sienien ystävälle:
Sienet säilöön
Ruokasienet tutuiksi
Sieniruokia syysmetsän antimista
Säilö sienet arjen ja juhlan hetkiin
Ruoka.fi: Herkkusieni x 6

Kuvat: Pauliina Salonen, Jukka Pakarinen ja Jorma Marstio

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sieniruokia syyspäiviin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X