graavisiika

Siikareseptejä alkupaloista pääruokiin

Hopeanhohtoinen siika kuuluu lohikaloihin, ja se onkin lohen tapaan rasvainen, maukas ja arvostettu ruokakala.

Siian viljely on yleistynyt viime vuosina huomattavasti, ja kasvatettua siikaa on nykyään saatavilla yleisesti ympäri vuoden. Kalaostoksilla kannattaakin ehdottomasti suosia kasvatettua tai Suomen sisävesistä pyydettyä siikaa, sillä merialueilla esiintyvä vaellussiika on luokiteltu erittäin uhanalaiseksi.

siikaceviche

Siika on monikäyttöinen ruokakala, joka tarjotaan tavallisimmin savustettuna tai tuoresuolattuna graavisiikana. Graavisiika onkin erinomainen alkupala aterialle. Sen voi tarjota vaikkapa helpon sitrus-misokastikkeen tai wasabin ja ranskankerman kera. Graavisiiasta valmistetaan myös herkullinen siikaröra tai mausteinen siikaceviche.

Myös savustetusta siiasta syntyy herkullisia alkupaloja, kuten helpot savusiikaleivät tai tyylikkäät savusiikatartaletit.

pariloitu siika

Pääruoaksi siika valmistuu yksinkertaisimmin, kun siikafileet paistaa, pariloi tai grillaa uunissa. Siika sopii myös perinteiseen kalakeittoon tai kalapulliin, jotka tarjotaan kermaisen sinappikastikkeen kera.

Herkullinen kalaillallinen syntyy, kun siikafileet sivelee maustevoilla, kiepauttaa rullalle, höyryttää kypsiksi ja tarjoaa voikastikkeen kera. Lisukkeeksi sopii haudutettu pinaatti ja peruna.

sitruunasiika

Helppo tapa valmistaa siikaa on myös kypsentää kala kokonaisena uunissa. Rosmariinisiika maustetaan rosmariinilla ja sitruunalla, kreetalainen siika täytetään ja kuorrutetaan leivän muruista tehdyllä täytteellä, ja vietnamilainen siika valellaan aasialaisella mausteseoksella.

Lisää kalaruokaideoita:
Silakkaruokien uudet kujeet
Paistetut muikut ja muut muikkuherkut
Helppoja kalaruokia
Lohiruokia hampurilaisesta vokkiin
Ruoka.fi: 4 x kalaruoka

Lähteet: WWF: Kalaopas ja Pro Kala

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Siikareseptejä alkupaloista pääruokiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X