Ruoka

Siitakesienet sopivat moneen ruokaan – sieniohjeita keittojen, vokkien ja patojen ystäville

Sieniruoat ovat suomalaisten suosiossa, eivätkä siitakesienet tee tässä poikkeusta. Monipuolisena ja maistuvana raaka-aineena siitakesienet täydentävät niin ranskalaisen burgundinpadan kuin ihastuttavan thaikeiton makumaailmaa.

Juustoinen sienikeitto saa makunystyrät hyrräämään täyteläisillä aromeillaan. Sulate- ja sinihomejuustolla ryyditetty keitto suorastaan sulaa suuhun. Pientä suutuntumaa herkkuun tarjoilevat paistetut siitakesienet, joita ripotellaan höyryävän kuuman keiton pinnalle. Jokainen lusikallinen samettista keittoa siivittää herkuttelijan unohtumattomien makuelämysten äärelle!

185220-perunasieniruukut.jpg

Pieniin annosvuokiin kootut peruna-sieniruukut maistuvat joko sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä. Kotimaisista puikulaperunoista valmistettu survos saa ruukuissa rinnalleen voissa paistettuja siitakesieniä, jolloin lopputuloksesta tulee mukavan perinteikäs. Pieni maitolisäys tekee survoksen rakenteesta miellyttävän pehmeän, jolloin perunaherkku katoaa nopeasti parempiin suihin.

129539-burgundinpata.jpg

Täyteläinen burgundinpata on klassikko vailla vertaa. Mikäli kaipaat astetta suomalaisempaa versiota, voi naudanpaistin korvata kotimaisella hirvenlihalla. Paketillinen pekonia mehevöittää padan ja tuo vastapainoa vähäenergisille siitakesienille. Perinteiseen burgundinpataan kuuluu tilkka punaviiniä, kun taas lapsille sopivassa versiossa nesteenä käytetään maukasta lihalientä.

193206-sieniwokki.jpg

Kasvisvoittoiset vokkiruoat ovat helppotekoisia ja kevyitä ateriavaihtoehtoja, mistä sieni-broilerivokki on maittava esimerkki. Siitakesienet, kiinankaali, riisi ja broileri muodostavat herkullisen kokonaisuuden, joka taltuttaa nälän takuuvarmasti. Itämaiseen tyyliin kokonaisuus viimeistellään makealla chilikastikkeella ja raastetulla inkiväärillä.

135750-Sienirisotto.jpg

Sienirisotto on varma valinta niin arkilounaalle kuin sunnuntain juhla-aterialle. Risottoriisi, hapokas valkoviini ja pitkään kypsytetty parmesaanijuusto muodostavat täydellisen risoton, jonka makua täydennetään kuullotetuilla siitakesienillä. Näyttävä lopputulos hurmaa sieniruokien ystävät takuuvarmasti!

207570-kanakeitto.jpg

Pirtsakka thaikeitto broilerista johdattelee syöjänsä voimakkaiden makujen äärelle. Curry-, inkivääri- ja sitruunaruohotahnat helpottavat aidon makumaailman aikaansaamista. Broilerisuikaleet ja siitakesienet tuovat keittoon kaivattuja sattumia, joita on mukava lusikoida suuhun yhdessä kookosmaidolla maustetun liemen kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka:  Kantarelli on metsän kultaa

Kommentoi

Kommentoi juttua: Siitakesienet sopivat moneen ruokaan – sieniohjeita keittojen, vokkien ja patojen ystäville

Sinun täytyy kommentoidaksesi.