Ruoka

Siivet airfryerissa – rapein lopputulos saadaan aikaan yksinkertaisella niksillä ilman panerointia

Siivet airfryer-laitteessa paahtuvat rapeiksi ja meheviksi myös ilman panerointia. Ne tulevat ulkopinnalta todella rapeiksi ja pysyvät mehukkaina sisältä, jos muistat tehdä alussa niille yhden esivalmisteluvaiheen. Lue tärkeimmät vinkit onnistumiseen ja täydellisen rapeaan lopputulokseen.

Siivet airfryerissa eivät ole vain herkullisia, vaan ne valmistuvat myös energiaa säästäen, terveellisesti ilman ylimääräistä rasvaa sekä ylimääräistä korppujauhopaneerausta airfryerissa.

Lue myös: Testasimme airfryerit kolmesta eri hintaluokasta – halvin laite yllätti tehollaan ja erityisen rapeilla lohkoperunoilla

Kanansiivet ovat herkullinen ja todella edullinen kanaruoka. Paistetut siivet saatetaan mieltää epäterveellisiksi uppopaistamisen ja leivittämisen takia, mutta tämä ohje on on erilainen. Siivet voi paistaa airfryerissa erittäin rapeiksi yhdellä niksillä. 

Siivet airfryer: täydellisen rapeiksi pinnalta ja sisältä meheviksi

Rapean lopputuloksen saamiseksi sinun ei tarvitse ostaa mitään ylimääräisiä raaka-aineita. Tarvitset vain maustamattomia kanansiipiä, haluamiasi mausteita ja talouspaperia tai puhtaan keittiöpyyhkeen.

Tärkeintä on kuivata siivet hyvin ylimääräisestä kosteudesta ja käyttää kuivamausteseoksia. Vetiset seokset ovat liian kosteita, eikä lopputulos ole rapea. Paistamisen jälkeen rapeiden siipien päälle voi kaataa halutessaan chiliöljyä tai dipata siivet dippikastikkeeseen. 

Siivet airfryerissa
Siivet airfryerissa: Siivet pitää painella kuiviksi ennen maustamista ja paistamista. Kosteus estää rapeuden. © Sanna Mansikkamäki

Siivet airfryer-laitteessa valmistuvat helposti näin:

  1. Ota kanansiivet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Avaa pakkaus ja kaada siivet laakealle lautaselle. 
  2. Kuivaa siivet aivan kuiviksi talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Painele siipien nahkaa paperilla tai liinalla, että kaikki kosteus lähtee niistä pois. Tärkeintä on saada kosteus pois. Rapeuden takana piilee se, että siipien nahka on kuiva airfryeriin laitettaessa eikä nahan pinnalle jää yhtään kosteutta. Kosteat siivet eivät paistu rapeiksi vaan nahka vain höyrystyy, eikä paistu kunnolla. Tässä kohdassa moni menee pieleen. Muista tämä vaihe! 
  3. Lisää nyt haluamasi mausteseos. Parhaat mausteseokset siiville ovat kuivamausteita, joissa ei ole suolaa. Kosteat ja vetiset mausteseokset tuovat pinnalle liikaa kosteutta ja rapeaa lopputulosta on vaikea saada aikaan. Kuivamausteseos on paras, koska se säilyttää pinnan kuivuuden. Lisää suolaa vasta lopuksi. 
  4. Älä lisää siipiin öljyä. Siipien nahka on rasvainen ja pinnasta tulee rapea siipien oman rasvan ansiosta. Nahka myös suojaa siipien lihaa kuivumasta. Kun pinta paistuu rapeaksi, se ei päästä kosteutta ulos ja siivet pysyvät mehukkaina sisältä, mutta tulevat päältä rapeiksi. 
  5. Kun olet saanut siivet airfryeriin, älä täytä astiaa liian täyteen. Airfryerissä ilman pitää päästä kiertämään. Jos siivet ovat aseteltu päällekkäin ahtaasti, ne eivät paistu rapeiksi. 
  6. Paista siipiä noin 20 minuuttia 180–200 asteessa. Ravistele ja käännä siipiä tarvittaessa paiston aikana noin 1–3 kertaa. Paistoaika vaihtelee eri valmistajien koneissa. 
  7. Tunnistat valmiit siivet siitä, kun pinta on rapea ja liha on sisältä kypsä. Kun rikot rapean kuoren ja sisältä tulee kuumaa höyryä ja liha on kypsää, voit kaataa siivet tarjoiluastiaan. Rouhi päälle suolaa. Voit tarjoilla siivet esimerkiksi helpon ketsuppi-soijakastikedipin kanssa. 
  8. Kuvan siivet paistettiin Philipsin XXL-koneella
Siivet airfryerissa
Siivet onnistuvat airfryerissa, kun kuivaat ne hyvin ennen paistamista ja maustat kuivamausteseoksella.  © Sanna Mansikkamäki

Kommentoi

Kommentoi juttua: Siivet airfryerissa – rapein lopputulos saadaan aikaan yksinkertaisella niksillä ilman panerointia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.