Silakan perkaaminen

1. Leikkaa pää pois keittiösaksilla. Avaa vatsanahka ja poista sisälmykset.

2. Kokonaisina käytettävät kalat voi perata puhkomalla. Puhkaise kaula terävällä veitsellä ja poista sisälmykset kiduksista vetämällä.

3. Huuhdo kalat nopeasti juoksevan veden alla. Painele kevyesti nahkapuolta selkäruodon molemmin puolin.

4. Poista ruoto vetämällä.

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Marja Malinen

Keskustelu

  1. silakka

    kyllä silakan perkaus käy käsillä nopeemin ,väänetään vain pää poikki ja peukaloa käytäen vatsa auki ,niin on tehneet ennen kalastajat ei ole ollut aikaa hienostella kun on isomäärä silakaa joka on peratava.

  2. Great post

    Great post, what you said is really helpful to me. I agree with you anymore. I have been talking with my friend about, he though it is really interesting as well. Keep up with your good work; I would come back to you. Drugstore

  3. Martin

    I am very happy to find excellent useful information here in the article, thanks for sharing.
    http://www.medicineonlineshop.com

  4. Niskasta herkkua

    Olen aina ihmetellyt miksi paistettavasta silakasta nitistetään pää pois. Poistamalla pää, varsinkin saksilla leikaten, menetetään silakan toiseksi paras herkku – niska.
    Pyrstö on silakan paras herkku.

    PS: Kuoreen ( norssi) niskan poistaminen on paikallaan, silloin kala ei tuoksahda kun niskassa sijaiseva ”hajustin” ei toimi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti