Ideoita ruoanlaittoon

Silakan perkaaminen

1. Leikkaa pää pois keittiösaksilla. Avaa vatsanahka ja poista sisälmykset.

2. Kokonaisina käytettävät kalat voi perata puhkomalla. Puhkaise kaula terävällä veitsellä ja poista sisälmykset kiduksista vetämällä.

3. Huuhdo kalat nopeasti juoksevan veden alla. Painele kevyesti nahkapuolta selkäruodon molemmin puolin.

4. Poista ruoto vetämällä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Silakan perkaaminen

silakka

kyllä silakan perkaus käy käsillä nopeemin ,väänetään vain pää poikki ja peukaloa käytäen vatsa auki ,niin on tehneet ennen kalastajat ei ole ollut aikaa hienostella kun on isomäärä silakaa joka on peratava.

Great post

Great post, what you said is really helpful to me. I agree with you anymore. I have been talking with my friend about, he though it is really interesting as well. Keep up with your good work; I would come back to you. Drugstore

Niskasta herkkua

Olen aina ihmetellyt miksi paistettavasta silakasta nitistetään pää pois. Poistamalla pää, varsinkin saksilla leikaten, menetetään silakan toiseksi paras herkku – niska.
Pyrstö on silakan paras herkku.

PS: Kuoreen ( norssi) niskan poistaminen on paikallaan, silloin kala ei tuoksahda kun niskassa sijaiseva ”hajustin” ei toimi.

Zaraia Zarell

Käsin opittu jo lapsena ,on hyvä ja helppo tapa ,ei siinä työkaluja tarvittu

Vastaa käyttäjälle Niskasta herkkuaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.