silakkahampurilainen

Silakkaruokien uudet kujeet

Lähinnä perinteisistä silakkapihveistä tai silakkalaatikosta tuttu silakka on yllättävän monikäyttöinen kala. Poimi tästä ohjeet moderneihin silakkaherkkuihin, kuten hampurilaiseen, pastaan tai thaimaalaisiin silakoihin.

Perinteiset silakkapihvit ovat kelpo ruokaa, mutta moderniksi herkuksi ne muuntuvat, kun ne tarjoaa silakkahampurilaisen täytteenä. Edellispäivänä paistetuista silakkapihveistä hampurilaiset syntyvät käden käänteessä.

Savusilakka-tsatsikiwrapit kääräistään tortillaletuista, tsatsikikastikkeesta, kasviksista ja savusilakoista. Wrapit sopivat pikalounaaksi tai iltapalaksi, ja ne on helppo pakata evääksikin.

spagetti con le sarde

Spagetti con le Sarde on viikonlopun ruokapöytään sopiva pastaruoka. Uunivuokaan ladotaan muun muassa spagettia, fenkolia, silakoita ja anjoviksia. Lopuksi koko komeus kuorrutetaan valkosipulilla ja persiljalla maustetuilla leivänmuruilla ja koristellaan kapriksilla.

Uunissa kypsennetyt silakkarullat saavat uutta makua, kun ne valellaan teriyakikastikkeella ja tarjotaan vaikka lehtikaalivokin kera.

Silakkatempura on Aasiasta innoituksen saanut kalaruoka, jonka voi tarjota sushin tapaan alkuruokana tai pikkusyötävänä illanistujaisissa.

thaisilakat

Halstratut thai-silakat sopii syysviikonloppujen mökkiruoaksi, sillä kokonaiset, aasialaisittain maustetut silakat kypsyvät kätevästi halsterissa hiilloksen päällä.

Lisää kalaruokaideoita:
Silakkaruokia perinteisellä ja modernilla otteella
Silakkapihvit uunissa tai pannulla
Silakan perkaaminen
Helppoja kalaruokia
Ruoka.fi: Silakkapitaleivät

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Silakkaruokien uudet kujeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X