Sima tekee vapun

Sima tekee vapun mutta se on hyvä janojuoma myös kesällä. Simaa voi helposti tehdä läpi kesän ja maustaa sitä erilaisilla mauilla.

Sima

Perinteinen sima syntyy yksinkertaisista aineksista: sokerista, hiivasta ja sitruunasta. Fariinisokerin määrä vaihtelemalla simasta saa tummempaa tai vaaleampaa. Nopeimmillaan juoma valmistuu alle viikossa ja se maistuu parhaalta viikon sisällä valmistuksesta.

Sima

Limellä mausteussa vappusimassa osa sitruunasta on korvattu raikkaalla limetillä. Minttusima saa puolestaan makua tutusta yrtistä.

Sima

Uusia makuja simaan saa pienillä lisämausteilla. Finlandia-simassa juoman joukkoon on lorautettu pilsneriä. Kesäinen marjasima ja simppeli mustaherukanlehtisima sopivat kilisteltäväksi moniin juhliin, kuten lakkiaisiin ja häihin.

Siman sijaan vapuksi voi valmistaa vaikkapa Josefinan kesäjuomaa tai raparperin makuista mehua. Niistä voi myös valmistaa boolia.

Lue myös

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sima tekee vapun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X