Simpukoiden keittäminen

Simpukat kannattaa keittää suuressa kattilassa.

1. Raaputa simpukoiden kuorista juuresveitsen tylpällä reunalla kaikki irtoava lika pois. Nyhdä pois simpukoiden parta kuorien saranapuolelta veitsen terää ja peukaloa käyttäen.
2. Harjaa simpukat huolellisesti juuresharjalla puhtaiksi juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois simpukat, joiden kuori on vaurioitunut, sekä sellaiset, joiden kuoret eivät sulkeudu napsautettaessa.
3. Keitä reilussa 4 litran kattilassa 2,5 dl valkoviiniä, kalalientä tai vettä ja mausteaineita, kuten hienonnettua sipulia, valkosipulia, sahramia, lehtiselleriä tai yrttejä. Älä lisää suolaa. Kaada simpukat voimakkaasti kiehuvaan makuliemeen ja peitä kannella.
4. Anna simpukoiden höyrystyä 6-8 minuuttia koosta riippuen. Ravistele kattilaa muutaman kerran höyryttämisen aikana. Heitä pois kaikki ne simpukat, joiden kuori ei ole auennut. Tarjoa simpukat liemen kera tai käytä liemi ruoanvalmistukseen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Simpukoiden keittäminen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X