Ruoka

Snowball-meloni on hittihedelmä, joka hurmaa makealla maullaan

Snowball-meloni ilmaantui kauppojen hedelmä- ja vihannestiskeille heinäkuun alussa. Oletko jo jäänyt koukkuun tähän makeaan uutuusmeloniin, josta on tullut pienoinen hitti?

Lähikaupan hedelmälaarista Snowball-meloni on jatkuvasti loppu. Eikä ihme! Onhan sen maku aivan erilainen, kuin millään muulla melonilla.

Lue myös: Tunnetko melonilajikkeet? Lue lisää Kotilieden jutusta

Ensimmäisen kerran Snowball-melonia oli myynnissä kaupoissa talvella. Silloin se tuli Etelä-Amerikasta, jossa sen sesonki oli käynnissä. Alun alkaen Snowball-meloni on kehitelty Koreassa ja Japanissa, missä jalostetaan paljon erikoisia hedelmiä ja niiden risteytyksiä. Japanilaisethan tunnetaan erikoisten luksushedelmien ystävinä.

Kesällä kaupoista löytyvä meloni tulee Espanjasta. Kesä-heinä-elokuussa meloneiden sesonki on käynnissä Espanjassa ja Italiassa, tämä aika vuodesta onkin meloneiden huippusesonkia. Erilaisia meloneja on kaupoissa runsaasti. Kannattaa maistella eri lajikkeita ja löytää oma suosikki. Joka kesä ilmestyy aina joku uusi lajike. Tämän kesän hitiksi näytti nousevan Snowball-meloni. Ruotsalaiset ovat hehkuttaneet Snowball-melonia jo pari kesää. Nyt saamme nauttia siitä Suomessakin.

Hinnaltaan se on vähän hintavampi kuin hunajameloni.

Snowball-meloni: miltä se näyttää ja miltä se maistuu?

Snowball-meloni on suhteellisen pienikokoinen. Se on kätevää, sillä suuret melonit ovat vaikeita kuljettaa. Snowball-meloni on helppo napata kaupasta kotiin ruokakassissa muiden ostosten yhteydessä. Melonin väri on vaalean keltainen, ja sen pinnassa on limen värisiä raitoja.

Lue myös: Ei tahraa, ei sotke – katso videolta, miten pilkot vesimelonin käteviksi suupaloiksi

Melonit sopivat hyvin aamiasjugurtin kanssa tarjottavaksi. Pilko eri värisiä meloneita paloiksi ja tarjoa marjojen sekä jugurtin kanssa. 
Melonit sopivat hyvin aamiasjugurtin kanssa tarjottavaksi. Leikkaa eri värisiä meloneita paloiksi ja tarjoa ne marjojen sekä jugurtin kanssa.  Kuva: Ari Heinonen

Snowball-melonissa siemenet ovat keskellä hedelmää samalla tavoin kuin hunajamelonissa. Ne on helppo kaapia pois. Maussa voi maistaa hieman makeaa ja kypsää banaania, päärynää ja hunajaa. Jos olet hunajamelonin ystävä, saatat pitää tästäkin. Snowball-meloni on hunajameloniakin aromaattisempi, kehittyneempi ja hienostuneempi. Hedelmäliha on pehmeämpää kuin hunajamelonissa.

Älä mokaa tarjoilulämpötilaa – näin meloni pitäisi tarjota

Paras tapa nauttia Snowball-melonista on leikata se viipaleiksi, poistaa siemenet ja tarjota jotain suolaista sen kanssa. Ohueksi leikattu ilmakuivattu kinkku on täydellinen makupari makealle melonille. Myös suolainen fetajuusto sopii melonin kaveriksi.

Huomaa täydellinen tarjoilulämpötila. Anna hedelmän olla huoneenlämmössä ennen tarjoamista, niin maut pääsevät oikeuksiinsa. Meloni syödään usein jääkaappikylmänä, mutta silloin sen aromit eivät pääse oikeuksiinsa.

Lue myös: Kesäiset melonireseptit salsasta thaimaalaiseen salaattiin

Meloni ja suolainen kinkku ovat klassinen yhdistelmä.
Meloni ja suolainen kinkku ovat klassinen yhdistelmä. Kuva: Seppo Saarentola

Kauppojen valikoimat saattavat vaihdella viikoittain. Jos lähikaupastasi ei löydy Snowball-melonia nyt, niin seuraavalla viikolla sitä voi taas saada.

Kotimaisen vesimelonin sesonki alkaa elo-syyskuussa, siihen asti nautitaan Etelä-Euroopan sesonkihedelmistä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Snowball-meloni on hittihedelmä, joka hurmaa makealla maullaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.