Ideoita ruoanlaittoon

Sorbetti sulaa suuhun

Keveän kuohkeaksi vatkattu, viileäksi jäähdytetty sorbetti on ihanan raikas kesäherkku, jolle parhaan maun antavat tuoreet marjat tai hedelmät.

Toisin kuin jäätelöt, sorbetit syntyvät kokonaan ilman kermaa tai maitoa, joten ne ovat sopivia kesäjälkkäreitä myös maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Suurin osa sorbeteista saa kuohkean rakenteensa kananmunan valkuaisesta, mutta esimerkiksi mansikkasorbettiin ja raparperisorbettiin käytetään mansikoiden ja raparperin lisäksi vain sitruunamehua, sokeria ja vettä. Molemmat sorbetit ovat siis paitsi maidottomia, myös munattomia, gluteenittomia ja vegaanisia.

Juhlava mansikkasorbetti on suloinen päätös kesäiselle grilliaterialle. Aikuisille voi tarjota sorbetin kanssa tilkan mansikkalikööriä.

Pirteän punainen viinimarjasorbetti sopii vaikka rapujuhlien raikkaaksi jälkiruoaksi. Kotipuutarhasta tai torikojusta poimitut punaherukat ja vadelmat antavat sorbetille kirpeän marjaisan maun, valkuainen tekee rakenteesta kuohkean.

Trooppisen hedelmäinen mangosorbetti on hellepäivien helppo herkku, joka sekoitetaan kuohuviinistä, tomusokerista ja mehukkaista mangoista.

Appelsiinisorbetin makua voi terästää lisäämällä mukaan tilkan sitruunamehua tai sitruslikööriä.

Sitruunasorbetin voi tarjota jälkiruokana sellaisenaan tai vaikka mansikoiden kera, mutta se sopii myös virkistäväksi väliruoaksi pitkällä aterialla.

Vaaleaa greippiä makeampi, punainen verigreippi antaa verigreippisorbetille kauniin värin ja veikeän maun. Greipinkuorista saa sorbetille hauskat tarjoiluastiat.

Lisää kesäisiä jälkiruokaideoita:
Jäädyke on kesäaterian viileä kuningatar
Mansikka maistuu kesäherkuissa
Vadelma kruunaa kesäleivonnaiset
Viinimarja piristää herkutteluhetken
Ruoka.fi: Ruusuvesisorbetti

Kuvat: Jorma Marstio, Norman Ojanen ja Seppo Saarentola

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sorbetti sulaa suuhun

Sinun täytyy kommentoidaksesi.