Ruoka

6 pääsiäisen parasta suklaaleivonnaista – Mignon-kakku ja appelsiini-suklaabrowniet ovat hittejä

Vaikka mämmi, pasha ja suklaamunat kuuluisivatkin erottamattomasti pääsiäisen herkkuihisi, pyhäpäiviä on onneksi sen verran monta, että kahvipöytään ehtii leipoa myös suussa sulavan suklaaherkun. Kokosimme kuusi makeinta suklaaleivonnaista, valitse niistä eniten himotusta herättävä.

Tässä tuhti herkku, jossa suklaata ei ole säästelty. Mignon-kakun pohja tehdään suklaakekseistä, täytteeseen sulatetaan sekä tummaa suklaata että Mignon-munia. Eikä siinä vielä kaikki. Kakussa ihastuttavat myös appelsiinituorejuusto sekä Dajm-rakeet, päällistä koristavat suklaamunat. Jo pieni pala riittäisi taltuttamaan pahimmankin suklaanhimotuksen, mutta suu halajaa takuulla myös toista palaa.

nina lincolnin jäädytetty sukaakakku

Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku on niin hyvää, että sitä voi tarjota milloin vain ja se kerää aina yhtä ihastuneita huokauksia. Koska kakku laitetaan uunin sijasta pakastimeen, sen voi tehdä valmiiksi jo ennen pääsiäisen pyhiä ja nostaa sitten sulamaan hetki ennen tarjoilua. Täyteläinen kakku sisältää suklaata, kermaa ja tuorejuustoa, mutta jäädytettynä lopputulos ei kuitenkaan ole liian tuhti, vaan mukavan raikas.

Appelsiini-suklaabrowniet

Appelsiini-suklaabrowniet ovat varma hitti pääsiäisen kahvipöydässä. Pohja valmistuu perinteisen brownien tapaan, mutta pinta marmoroidaan appelsiinituorejuustolla. Se tuo mukavasti keväistä raikkautta muutoin melko tuhtiin herkkupalaan.

Mokkasuklaasuukot

Aivan kuten pääsiäsmunat, myös nämä mokka-suklaasuukot kätkevät sisäänsä yllätyksen. Leivospohjana toimii hauskasti Marie-keksi. Sen päälle pursotetaan pehmeää, kahvinmakuista vaahtoa, joka saa vielä ohuen kuorrutteen tummasta suklaasta. Näitä pikkuisia herkkupaloja sopii haukata, kun tekee mieli jotain pientä makeaa.

Punssi_suklaakakku

Tässä suklaakakussa maistuu punssi ja kahvi ja siksi se on erityisesti aikuisten mieleen. Punssi-suklaakakku kruunataan suussa sulavalla suklaavaahdolla sekä pienillä suklaamunilla, jotka loihtivat kahvikakkuun ripauksen pääsiäisen taikaa.

suklaa-juustokakkupiparit

Jos et viitsi leipoa kakkua pääsiäisen kahvipöytään, tee keksejä. Suklaa-juustokakkupiparit ovat kuin juustokakkuja minikoossa, mutta syntyvät varsin pienellä vaivalla. Tuorejuustolla ja tummalla suklaalla ryyditetyt taikinapallot pyöritellään murustetuissa digestive-kekseissä ja nostetaan sitten uuninpellille paistumaan.

Lisää lumoavia suklaaherkkuja:

suklaapikkuleivät

Suklaapikkuleivät

minttusuklaakakku

Minttusuklaakakku

suklaasuukkoset

Suklaasuukkoset

Ruoka.fi: Suklaatorttu

Kommentoi

Kommentoi juttua: 6 pääsiäisen parasta suklaaleivonnaista – Mignon-kakku ja appelsiini-suklaabrowniet ovat hittejä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.