Ruoka

Suklaakakku maistuu kaikille – katso Kotilieden herkulliset reseptit!

Suklaakakkua rakastavat kaikki, joten se on varma valinta juhlien kuin juhlien keskipisteeksi. Nauttisitko herkun mieluiten tuhdin suklaisena, mintulla raikastettuna, suklaamoussella täytettynä vai jääkylmänä? Kokosimme tarjolle Kotilieden parhaat suklaakakkureseptit.

Suklaakakku on juhlapöydän varma valinta, sillä harva voi vastustaa täyteläisen suklaista houkutusta.

Suklaakakkujen klassikot

Suklaakakkujen klassikoita ovat sacherkakku ja Schwarzwaldin kirsikka-suklaakakku.

Ranskalainen suklaatorttu on sisältä pehmeä, monesti valuvakin, siis kaikin puolin syntisen herkullinen leivonnainen, joka tarjoillaan kerman kera.

Italialainen suklaakakku on riittoisa, sillä pienikin pala sulostuttaa suuta jälkiruokana tai hyvän kahvin kanssa. Riittää myös ainoaksi tarjottavaksi vaikka kuohuviinilasillisen kanssa.

Pavlova on kakkujen klassikko. Suklaapavlova sopii täydellisesti jouluillallisen jälkiruoaksi. Se ei ole liian makea, kun käytät täyt­teeseen puolukoita tuomaan raikkautta.

Suklaamoussetäytekakku on suklaistakin suklaisempi kakku, joka täytetään ihanalla suklaamoussella ja koristellaan tilanteen ja mielen mukaan suklaalastuilla, juhlaan sopivilla karamelleilla tai vaikka suklaakonvehdeilla. Jo pieni pala riittää tyydyttämään kovimmankin suklaanhimon, mutta toisaalta, miksi tyytyä vain pieneen palaan?

Suklaa ja minttu on lyömätön makupari. Minttusuklaakakku on ihanan suklainen herkkupala, jossa on suloisia minttusuklaasattumia. Suklaaseen dipatut mansikat koristavat minttusuklaakakun. Mokkapalat eivät esittelyä kaipaa, mausta klassikkoleivonnaiset pätkiksellä mintun raikkaikkiksi.

Mutakakku tyydyttää kriittisimmänkin suklaarakastajan makeanhimon. Kirpeät karpalot tasapainottavat sisältä kosteaksi jäävän mutakakun makeutta. Koristele herkullinen mutakakku jäähtyneenä tomusokerilla.

Suklaiset juustokakut

Kahden suklaan juustokakkua rakastavat kaikki. Kun lisäät pohjaan tummaa ja täytteeseen valkoista suklaata, voit varautua siihen, ettei kakusta jää tähteelle murustakaan. Leivo kakku valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se on parhaimmillaan vetäydyttyään yön jääkaapissa.

Suklaa ja chili ovat luodut toisilleen. Kokeile herkullista makuparia täyteläisessä chili-suklaajuustokakussa.

Suklainen juustokakku on pitelemättömän herkullinen suklaaunelma, jossa on kuohkea pohja, pehmeä juustotäyte ja herkullinen suklaakuorrutus.

Jouluiset suklaakakut

Kastanjoissa, kirsikoissa ja viikunoissa maistuu joulu. Jouluinen suklaakakku saa kosteutta ja mehevyyttä hedelmistä ja hedelmäsoseista.  Joulun suklaakakun voi leipoa kakkuvuoassa tai pienissä annosvuoissa. Suklaakakun voi maustaa  manteliliköörillä ja tarjota viikunoilla ryyditetyn kermavaahdon kanssa.

Jouluinen suklaakakkku hurmaa kahvipöydässä lumivalkoiseksi kuorrutettuna.

Gluteeniton suklaakakku sopii monelle

Tämä Jauhoton suklaakakku on täyttä tavaraa, sillä se sisältää peräti puoli kiloa suklaata. Suklaan lisäksi leivontaan tarvitaan vain voita, sokeria ja kananmunia, muttei lainkaan jauhoja, joten se sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Pinnalle asetellut vadelmat antavat kakulle tyylipisteet ja suklaalle ihanan makuparin. Lisäksi jauhoton suklaakakku kaipaa rinnalleen kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Komea Gluteeniton suklaatäytekakku herättää ihastuneita huokauksia kahvipöydässä ja on myös niin mehevä, ettei kukaan arvaisi sen olevan täysin gluteeniton. Aromikas ja aikuiseen makuun sopiva täytekakku vaatii tekijältään hieman vaivaa, mutta kyseessä on kuitenkin sen sortin herkku, että se kannattaa. Aloita  kakun leipominen jo pari päivää ennen h-hetkeä. Tee ensin pohja ja anna sen jäähtyä rauhassa seuraavaan päivään. Levitä sitten väliin aprikoosihilloa sekä suklaista kerma-rahkatäytettä ja hyydytä jääkaapissa yön yli. Myös suklaakuorrutteen kannattaa antaa jähmettyä rauhassa. Lopuksi päälle voi vuolla vielä suklaalastuja koristeeksi.

Raakakakut ovat tulleet jäädäkseen myös juhlapöytään. Vegaaninen minttu-suklaaraakakakku on gluteeniton.

Terästetyt suklaakakut

Pieni terästys tekee suklaakakuista täydellisiä. Terästä suklaakakku punaviinillä, punssilla tai vaikkapa kahvilla. Nämä kakut on tehty aikuiseen makuun.

Tummanpuhuva punaviini-suklaakakku on täydellinen joulupäivän kahvikakku.

Tuttu kermalikööri Bailey’s on suklaan kans­sa huippu makupari. Kermalikööri maustaa kakku­taikinan lisäksi myös täytteen.

Juhlavan kakun voi maustaa pikakahvijauheella. Se on loistava makupari tummalle suklaalle.

Jäädytetty suklaakakku

Tämä suklakakku on todellinen kätevän emännän kakku, sillä sen voi valmistaa pakastimeen hyvissä ajoin ennen juhlia. Ota kakku pakkasesta puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön tekeytymään ja koristele se vaikkapa suklaarouheella, marjoilla tai syötävillä kukilla. Helppouden ja ulkonäön lisäksi kakku hurmaa maullaan. Suklaasta ja tuorejuustosta valmistettu juustokakku maistuu kylmänä yhtä aikaa ihanan raikkaalta ja tuhdin täyteläiseltä.

suklaakakku – jäädytetty suklaajuustokakku

Ohje: Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku

Lue myös Anna.fi: Suklaatastingissa sukelletaan makujen maailmaan

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaakakku maistuu kaikille – katso Kotilieden herkulliset reseptit!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.