Jouluna on lupa nautiskella herkuista hyvällä omalla tunnolla. Suklaan ystävä valmistaakin jouluksi täyteläisiä suklaaleivonnaisia, joita nautitaan kiireettömästi perheen kanssa.

Suklaa sujahtaa jouluna pieniin, herkullisiin suupaloihin, kuten erilaisiin kekseihin. Suklaasuupalat ovat somia pikkuleipiä, joiden pehmeä täyte syntyy tummasta suklaasta ja maapähkinävoista.

Suklaasuupalat

Makeaa pelkäämätön tekee jouluksi suklaa-kaurakeksejä, joissa maistuu myös kinuski. Nämä rapeat leivonnaiset kruunataan Daim-rakeista, maitosuklaasta ja kinuskista sekoitetulla kuorrutteella.

Etkö tykkää tavallisista piparkakuista? Kokeile suklaa-juustokakkupipareita, joissa kaksi herkkua yhdistyy yhdeksi. Maukkaat keksit pyöritellään ennen paistamista digestive-keksimuruissa.

Suklaapiirakka

Voit leipoa suklaisia herkkuja näppärästi myös ilman uunia. Mehevä suklaapiirakka syntyy juustotortun tapaan. Keksinmuruista valmistetun pohjan päälle levitetään maapähkinävoilla maustettu suklaatuorejuustoseos ja annetaan piirakan kovettua jääkaapissa yön yli.

Ilman uunia syntyy myös appelsiini-valkosuklaakakku. Makean hedelmäisen kakun voi joko hyydyttää jääkaapissa tai pakastaa ihaniksi jäädykeleivoksiksi. Kakun viimeistelee omatekoinen mantelipraliini.

Appelsiini-valkosuklaajuustokakku

Suklainen juustokakku tehdään hieman eri tyyliin kuin appelsiini-valkosuklaakakku, sillä tämä kakku valmistetaan uunissa kypsentämällä. Kypsä kakku kuorrutetaan tummasta suklaasta tehdyllä kuorrutteella.

Täyteläistä suklaakakkua tehdessä ei säästellä voita eikä tummaa suklaata. Tämä kakku hurmaa taatusti jokaisen suklaan ystävän. Suklaista kakkua ei kannata paistaa liian kypsäksi, vaan jättää keskeltä hieman kosteaksi, jolloin lopputulos on mehevämpi. Kakun seuraan sopivat niin marjat ja hedelmät kuin vaniljajäätelökin.

Täyteläinen suklaakakku

Lisää joululeivonnaisia:

Pähkinä kuuluu joulun leivonnaisiin
Ihastu leipurin joulukalenteriin!
Tee jouluksi herkullisia raakaleivonnaisia
Ruoka.fi: Jouluhalko ja muut joulun jälkiruokakakut