Suklaapikkuleivät somistavat kahvipöydän

Suloiset suklaapikkuleivät hurmaavat kahvikutsujen tarjottavana.

Kolmen suklaan keksilajitelma ihastuttaa niin tarjoiluvadilla kuin sievään rasiaan pakattuna pikkulahjanakin. Koko keksilajitelma syntyy kätevästi samalla reseptillä, kun kaakaolla, kanelilla, pomeranssilla ja vaniljalla maustetut suklaapikkuleivät vain kuorrutetaan ja koristellaan erilaisilla suklailla.

Suklaasuukot ovat ihastuttavia täytepikkuleipiä, joiden taikina saa makua mantelimassasta ja kaakaojauheesta. Pikkuleipien suklaa-voitäytteeseen saa aavistuksen raikkautta, kun siihen sekoittaa appelsiinimarmeladia.

Helpot suklaaleivät ovat tuhdin suklaisia pikkuleipiä, sillä taikinaan sekoitetaan sekä sulatettua suklaata että suklaarouhetta. Pyöreät suklaaleivät voi tarjota sellaisenaan tai täytettynä, jolloin kahden suklaaleivän väliin sipaistaan maapähkinävoita tai sulatettua suklaata.

Huurteisia suklaahuippuja voi leipoa, vaikka keittiönkaapista ei löytyisikään suklaata ja lähikauppa olisi ennättänyt sulkea ovensa, sillä somat pikkuleivät saavat suklaanmakua kaakaojauheesta.

Ruhtinaallisten pähkinäkakkusten taikinaan ei käytetä lainkaan jauhoja, vaan se syntyy jauhetusta hasselpähkinästä ja mantelista, joten pikkuleivät sopivat myös keliaakikoille, kunhan varmistaa, että myös täytteeseen käytetty suklaa on gluteenitonta.

Lisää herkullisia ruokaideoita:
Suklaakakku vie kielen mennessään
Kahvikakkujen klassikot
Kakku ja leivokset kruunaavat kahvipöydän
Ruoka.fi: Kahden suklaan keksit

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suklaapikkuleivät somistavat kahvipöydän

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X