Ruoka

Suolaa ja oliiviöljyä jäätelöön? Testasimme somehittiä, joka yllätti positiivisesti

Maistoimme somessa trendaavan suolan, oliiviöljyn ja vaniljajäätelön kombinaatiota. Jännittävä yhdistelmä on samaan aikaan hämmentävä ja koukuttava.

Onko mansikoiden ja vaniljajäätelön voittanutta? Toki tämä perinteinen kesäyhdistelmä toimii aina, mutta kun mansikoita ja jäätelöä on syöty tarpeeksi, kannattaa kermaista vaniljajäätelöä kokeilla muilla tavoilla.

Sometrendien huipulla on tällä hetkellä vaniljajäätelön yhdistäminen oliiviöljyyn ja rapeaan sormisuolaan. Trendi ei varsinaisesti ole uusi, Italiassa etenkin oliiviöljyn tuotantoalueilla etelässä gelaton päälle lorautellaan tuon tuostakin oliiviöljyä.

Lue myös: Testasimme suomalaisten rakastamat vaniljajäätelöt mansikoiden kylkeen – paras pakettijäätelö ihastuttaa samettisella kermaisuudellaan ja aidolla vaniljalla

Katso videolta mitä mieltä ruokatoimittaja on suolasta ja oliiviöljystä vaniljajäätelössä:

Suolaa ja oliiviöljyä vaniljajäätelöön? Ruokatoimittajan tuomio

Maistellessa tätä jännittävää yhdistelmää, suussa pyörivät samaan aikaan tutut, mutta kuitenkin vieraat maut. Suu ei ole tottunut yhdistämään maukasta suolakidettä, makeaa ja kermaista jäätelöä hapokkaan hedelmäiseen öljyyn.

Rapeat sormisuolakiteet rapsahtavat hampaiden välissä ja oliiviöljyn hedelmäisyys ja pieni hapokkuus sekoittuu kermaiseen ja makeaan vaniljajäätelöön tekemällä kokemuksesta hämmentävän. Onko tämä hyvää vai ei?

Kun kaikki annokseen laitettavat raaka-aineet ovat laadukkaita ja hyvänmakuisia itsessään, lopputulos on kokeilemisen arvoinen.

Suolan pitää olla ehdottomasti rapeaa ja isokiteistä, että rapsahtava efekti tuntuu suussa. Sormisuolamerkkejä ja -laatuja on erilaisia, joten valitse sellainen suola mitä käyttäisit muutenkin maustamiseen, sellainen mikä maistuu hyvältä omassa suussasi.

Oliiviöljyjä on paljon erilaisia, ja tähän yhdistelmään sopii loistavasti suhteellisen hedelmäisen makuinen, neitsytoliiviöljy pienellä yrttisellä vivahteella.

Jäätelöksi kannattaa valita aitoa vaniljaa sisältävä kermajäätelö. Myös maitopohjainen italialainen vaniljagelato sopii annokseen.

Annos toimii erityisen hyvin esimerkiksi tuhdin grilliaterian päätteeksi, kun mieli tekee jotain pientä ja makeaa, mutta ei kuitenkaan mitään perinteistä jälkiruokaa.

oliiviöljyä ja suolaa vaniljajäätelöön
Oliiviöljyä ja suolaa vaniljajäätelöön? Kokeile ja ylläty! © Sanna Mansikkamäki

Vinkki: näin teet kauniit jäätelöpallot

  1. Laita tarjoilukulhot viilenemään pakastimeen tunti ennen syömistä. Kylmä tarjoiluastia saattaa edesauttaa sitä, että hellepäivänä annos ei sula välittömästi ja jäätelöpallo pysyy napakkana.
  2. Riippuen jäätelöstä, ota se tarvittaessa vartti ennen syömistä huoneenlämpöön pehmenemään. Tee jäätelökauhalla kauniita palloja ja aseta pallot kylmiin tarjoiluastioihin.
  3. Kaunis pyöreä pallo tehdään niin, että jäätelökauhaa huljautetaan lämmintä vettä sisältävässä lasissa juuri ennen pallon tekemistä. Lämpimästä jäätelökauhasta pallo irtoaa nätisti tarjoiluastiaan.
  4. Ripottele päälle sormisuolakiteitä ja kaada päälle oliiviöljyä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suolaa ja oliiviöljyä jäätelöön? Testasimme somehittiä, joka yllätti positiivisesti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.