Ruoka

Suolainen pannukakku on älyttömän hyvä välipala ja maukas brunssitarjottava – kokosimme Kotilieden hittireseptit!

Suolainen pannukakku on ruokaisa välipala, herkullinen brunssitarjottava ja hauska perjantai-illan herkku. Lounaaksikin siitä on raikkaan salaatin kera tarjottuna. Kokosimme parhaat suolaiset pannariohjeet. Näihin jäät koukkuun!

Suolainen pannukakku maistuu siinä missä makeakin. Täytteitä vaihtamalla suolainen pannari taipuu joka tilanteeseen ja makuun. 

Lue myös: Parhaat pannukakku-ohjeet – ota talteen makeiden, suolaisten ja täytettyjen pannareiden reseptit

Kun seuraavan kerran vatsa murisee tyhjyyttään, tee suolainen pannukakku. Se on helppo pyöräyttää pikkunälän iskiessä, ja usein pannariaineksetkin löytyvät jo valmiiksi keittiön kaapista.

Suolainen pannukakku valmistuu suitsait siinä missä perinteinenkin pannari. Sekoita taikina kananmunista, maidosta, vehnäjauhoista sekä tilkasta sulatettua rasvaa ja ripauksesta suolaa. Lisäämällä pohjataikinaan sulatettua pakastepinaattia saat siihen sekä väriä että makua. 

Sekoittamalla jauhot maidon ja kananmunien joukkoon pienissä erissä taikinaa huolellisesti vispaten vältyt ikäviltä jauhopaakuilta. Anna taikinan turvota puolisen tuntia ennen paistamista ja loputkin paakut ovat taatusti kadonneet.

Voit tuunata suolaista pannaria helposti jääkaappisi sisällön ja satokauden sesonkituotteiden mukaan. Upota pannarin täytteeksi keväällä nokkosta sekä parsaa ja syksyllä osa sienisaalistasi. Tai ajattele suolainen pannukakku uusiksi ja tee siitä pizzankaltainen herkku. Lisää täytteeksi esimerkiksi jauhelihaa sekä paprikakuutioita ja ripottele pinnalle mehevä kerros juustoraastetta.

Suolaiseen pannukakkuun sopivat mainiosti myös paahdetut kasvikset, kypsät perunat sekä feta, halloumi ja muut juustot. 

Paista suolainen pannukakku uunissa tai pannulla 

Lähes kaikkialla maailmassa pannukakut ovat pyöreitä ja pannulla paistettuja. Suomessa pannukakku tehdään yleisimmin uunipellillä, ja monen mielestä juuri pellillä tehty pannari on parasta. 

Myös suolainen pannukakku paistuu perinteisen pannarin tapaan meheväksi uuninpellillä. Hauska ja herkullinen tapa on lusikoida taikinaa myös muffinivuoan koloihin. Muffinivuoassa paistetut pikkupannarit paistuvat uuninpellille levitettyä peruspannaria vikkelämmin ja pannulla paistettuja vaivattomammin. Täydellistä!

Lisää ideoita ja inspiraatiota suolaisten pannukakkujen valmistukseen voit poimia alla olevista ohjeista.  

Suolainen pannukakku uunissa

Nokkos-parsapannukakku ryyditetään ruokaisaksi keväisillä vihreillä kasviksilla. Tämä suolainen pannukakku maistuu salaatin kera pääruokana, ruokaisana iltapalana tai sen voi leikata annospaloiksi ja pakata eväskoriin.

Sienipannarin täytteeksi sopivat mitkä tahansa sienet, kuten vaikka kantarellit tai herkkusienet. Lisäksi ruokaisan pannukakun pinnalle levitetään sipulia, tomaattia, basilikaa ja juustoraastetta. 

Pinaatti-haaparouskupannukakun täytteessä maistuvat siinäkin sienet, jotka saavat kaverikseen pinaattia ja fetajuustoa. Jos valmistat pannarin haaparouskuista, ne on hyvä kiehauttaa ennen käyttöä, jotta kirpeä maku poistuu. Tästä taikinasta syntyy kuusi pientä pannukakkua tai yksi pellillinen pannaria. 

Tämä jauhelihapannari on vuoden 2006 Kotilieden jauheliharuokakilpailun parhaimmistoa. Miedon makuinen jauhelihapannari maistuu iltateen kanssa, saunaillan huikopalana tai lasten lounaspöydässä. 

Vähintään yhtä suosittu ohje on tämä Vappu Pimiän ohjeella valmistettava pizzapannari. Pizzapannari on tehty peruspannukakkutaikinasta ja siihen on lisätty pizzasta tuttuja elementtejä kuten jauhelihaa ja kasviksia. Tämä suolainen pannukakku maistuu koko perheelle välipalana tai miksei vaikka perjantai-illan herkkuna.

Nämä pinaatti-pannarimuffinit on paistettu hauskasti muffinivuoan koloissa. Somista pikkupannareista saat helposti erilaisilla täytteillä ja lisukesalaatilla varioimalla vaikka herkullisen eväsruoan. Kokeile esimerkiksi kananmunaa, paistettuja sieniä tai savulohta.

Pulskat pikkupannarit pannulla

Makoisat pannarit paistat näppärästi myös paistinpannulla. Lettupannulla paistetut porkkana-parmesaanipannarit sopivat salaatin kanssa lounaaksi. Maukas lisuke pannareiden kylkeen valmistetaan puolukasta ja punasipulista. 

Kesäkurpitsasesonkigin käydessä kuumimmillaan, kannattaa tarttua tähän ohjeeseen. Eksoottiset kesäkurpitsapannarit tarjoillaan arabikeittiöistä tutun muhammaran eli paprikoista ja saksanpähkinöistä tehdyn tahnan kera. 

Perinteiset pinaattiletut saavat pientä twistiä ja muhkean maun lisäämällä lettutaikinaan purkillisen ricottajuustoa. Pulleat pinaatti-ricottapannarit maistuvat sellaisenaan tai perinteiseen tapaan puolukkasurvoksen kera.

Lue myös Anna.fi: Suolaiset letut – parhaat taikinat ja mehevimmät täytteet lettuihin

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suolainen pannukakku on älyttömän hyvä välipala ja maukas brunssitarjottava – kokosimme Kotilieden hittireseptit!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.