Suolainen piirakka x 10 – klassikkoja ja uusia makuja

Maistuisiko pala piirakkaa? Poimi tästä Kotilieden lukijakilpailun 10 parasta piirakkareseptiä ja kokeile vaikkapa raikasta tomaattipiirakkaa tai täyteläistä riista-sienipiirakkaa.

Suolainen piirakka sopii tarjottavaksi juhlissa, iltateellä tai brunsseilla. Ne toimivat tilanteessa kuin tilanteessa. Testasimme lukijoiltamme saadut piirakkaohjeet ja kokosimme tarjolle  mehevimmät reseptit.  Näillä ohjeilla onnistut!

Suolainen piirakka – mehevä tomaattipiirakka

Mehevän tomaattipiirakan  simppeli ulkonäkö hämmästyttää ja maku hurmaa täydellisesti. Rapean piirakkapohjan päällä lepää herkullinen makean sipulin, kirpeän tomaatin ja aromaattisten yrttien liitto. Piirakka toimii tarjottavana yllätysvieraille, sillä kevyen ja herkullisen piirakan ainekset löytyvät takuuvarmasti joka kodin kaapista tai lähikaupasta.

Pekoni-taatelipiirakan juju on herkullisessa makean ja suolaisen liitossa. Klassinen yhdistelmä pekoni, sipuli ja sinihomejuusto saavat makeasta taatelista uuden, eksoottisen kaverin. Tarjoa herkullista piirakkaa teepöydässä tai vaikka punaviinilasillisen ja raikkaan salaatin kera.

Suolainen piirakka – katkarapupiirakka

 

Katkarapupiirakka on klassikko, josta on monia muunelmia. Tässä versiossa Katkarapu-vuohenjuustopiirakan  täytteessä miedon makuiset katkaravut saavat uutta makua vuohenjuustosta ja fenkolista. Fenkolin mieto aniksen maku täydentää tyylikkäästi katkarapujen hentoa makua.

Pekoni-parsapiiras on kaunis ja keväinen piiras, joka sopii juhlapöytään, brunssille tai vaikkapa iltapalaksi. Pekoni antaa miedonmakuiselle parsalle suolaisuutta, täyteläisyyttä ja uudenlaista twistiä.

Mehevä lohipiirakka maistuu  juhlavana lounaana tai vierastarjottavana. Ylellinen lohipiirakka saa mukavaa purutuntumaa ja makua parsakaalista, jonka lisäksi piirakassa maistuvat pinaatti ja raikkaan virkistävä piparjuuri.

Savulohi-tillipiirakka on perinteisistä aineksista koottu, miedon makuinen kalapiirakka. Ruokaisan piirakan täytteeseen voi käyttää myös tähteeksi jäänyttä kypsää kalaa. Piirakka maistuu kesäisenä saunailtana raikkaan valkoviinin ja salaatin kanssa.

Suolaiset piirakat - punajuuri-lammaspiiraat

Pienten, mutta ruokaisien punajuuri-lammaspiiraiden pohjataikinassa maistuu mukavasti ruis. Mehevä lammasjauhelihatäyte saa suolaisuutta sinihomejuustosta ja väriä punajuuresta. Rehevien makujen piirakka sopii syysiltojen kutsuille tai satokauden juhliin.

Maukaspohjainen, smetanainen hapankaali-sienipiirakka riisuu aseista ainakin hapankaalin ja sienten ystävät. Se maistuu myös oluen ja makkaran kaverina.

Suolainen piirakka – metsäinen riistapiirakka

 

Metsäinen riista-quiche on herkullinen, keliaakikollekin sopiva juhlapiiras, joka ei maistu dieettiruoalle. Riistalihan ja sienien maut täydentävät toisiaan. Rakuuna ja suussa rasahteleva viikuna antavat piirakalle hienostuneen loppusilauksen.

Jännittävän nimisen piirakan sisältä löytyvät mehevät täytteet. Maahisen juhlapiiraan salaisuus on rapsakka pohja ja täyte, joka syntyy juustosta, riistalihasta ja ylellisen kermaisesta sienikastikkeesta.

Lisää ruokaideoita piirakkaleipurille:
Suolainen piirakka juhliin x 10
Piirakkareseptejä maailmalta
Piirakan koristelu
Piirakkapohja
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Espanjalainen piirakka

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suolainen piirakka x 10 – klassikkoja ja uusia makuja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X