Suolaisia leivonnaisia helposti ja nopeasti

Hyödynnä valmistaikinoita ja pyöräytä pientä hyvää helposti. Kokosimme kymmenen helppoa ja nopeaa reseptiä, joista löydät sopivan suolapalan niin aamiaiselle, keiton kaveriksi, teepöytään kuin illanistujaisiinkin.

Helpot ja nopeat juustotangot tehdään torttutaikinalevyistä, jotka leikataan suikaleiksi, kuorrutetaan juustoraasteella, kieputetaan kierteiksi ja paistetaan kullanruskeiksi. Rapeat juustotangot maistuvat keiton kera.

juusto-yrttisolmut

Pakastelehtitaikinasta kiepautettujen juusto-yrttisolmujen täytteeksi sekoitetaan salaattijuustoa, juustoraastetta ja tuoreita yrttejä.

Lehtitaikinasta tehdään myös tomaatti-tapenadetikut, joiden täytteenä on parmesaanista, valkosipulista, aurinkokuivatuista tomaateista ja oliiveista sekoitettua tahnaa. Rapsakat tapenadetikut maistuvat vaikka viinilasillisen seurana.

viikuna-kinkkukiekot

Viikuna-kinkkukiekot täytetään tuorejuustolla, mozzarellalla, viikunahillolla ja ilmakuivatulla kinkulla. Ne sopivat suolapalaksi kahvipöytään tai illanistujaisiin kuuman juoman kera.

Illanistujaisten tarjottavaksi sopivat myös pienet makupalat, jotka voi täyttää esimerkiksi erilaisilla juustoilla, ohueksi viipaloiduilla kasviksilla, parmankinkulla tai rucolalla.

Pinaattipiirakat tehdään valmiista ruis-perunataikinasta. Maukkaiden pikkupiirakoiden täytteenä on pinjansiemeniä, pinaattia ja juustoa.

sienipiirakka

Myös isommat piirakat syntyvät kätevästi pakastetaikinasta. Mikä tahansa suolaisen piirakan pakastetaikina sopii mehevän sienipiirakan pohjaksi, täytteeseen puolestaan voi käyttää niitä sieniä, joita pakastimesta sattuu löytymään.

Pakastimen uumeniin unohtuneen sienisadon rippeet voi käyttää myös peruna-sienirieskoihin, joihin uppoaa myös päivälliseltä jäänyt perunamuusi.

pekonimuffinssit

Pekoni-cheddarmuffinit ovat tuhteja muffineita, jotka leipoo nopeasti ilta- tai aamupalalle.

Aamupalalla maistuvat myös juustocroissantit, jotka syntyvät sukkelasti valmiista croissant-taikinasta. Sarvien sisään voi kääräistä vaikka juustoraastetta ja kinkkusiivun.

Lisää ideoita suolaisin leivonnaisiin:
Suolainen piirakka x 10
Suolaisia piirakoita syksyn illanistujaisiin
Leipäreseptejä herkkusuille
Seitsemän leipäreseptiä rieskasta juurileipään
Katso myös Anna.fi: Leivo leipää lauantai-illaksi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suolaisia leivonnaisia helposti ja nopeasti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X