Suolaisia leivonnaisia piknikille

Pakkaa piknik-koriin tuoreita suolaisia leivonnaisia: ihanan pehmeä focaccia, ruokaisa piirakka, tuhteja muffineita, hienostuneita skonsseja tai helppoa pikkupurtavaa.

focaccia

Italialainen focaccia on täydellinen piknikeväs, joka maistuu sellaisenaan tai salaatin ja keiton kaverina. Ihanan pehmeä leipä viimeistellään ripottelemalla leivän pinnalle suolaa, rosmariinia ja parmesaania.

Focaccian voi hyvin leipoa myös gluteenittomana ja kuorruttaa vaikka aurinkokuivatuilla tomaateilla, oliiveilla, valkosipulilla, siemenillä ja salvialla.

Piknikeväiden kestosuosikkeihin kuuluvat erilaiset suolaiset piirakat, jotka on kätevintä leipoa valmiiksi edellisenä iltana ja pakata evääksi sopivina annospaloina.

pekoni-parsapiirakka

Pekoni-parsapiiras on riittoisa ja ruokaisa piirakka, joka tehdään valmiista voitaikinasta ja täytetään parsalla, pekonilla ja juustolla.

Vihreä piiras on gluteenittomaan ruokavalioonkin sopiva kasvispiiras, jonka täytteenä on kesäkurpitsaa, parsakaalia, pinaattia ja parmesaania.

pinaattipiirakat

Yhden suuren piirakan sijaan piknikille voi leipoa käteviä ja kauniita pikkupiirakoita. Pinaattipiirakat syntyvät helposti valmistaikinasta. Täytteenä on pinjansiemeniä, pinaattia ja juustoa.

Pienten sienipiirakoiden reseptillä voi leipoa useampia erilaisia pikkupiirakoita. Täytteeksi sopivat sienten sijaan esimerkiksi kinkku, kala tai kasvikset.

pekonimuffinit

Erilaisilla ruokaisilla täytteillä ryyditetyt suolaiset muffinit ovat oivallisia eväitä piknikille, sillä paperivuokiin tehdyt leivonnaiset on helppo nauttia luonnonhelmassa. Nopeatekoiset muffinit voi myös mainiosti leipoa juuri ennen piknik-korin pakkaamista, jolloin ne ovat taatusti tuoreita. Kokeile esimerkiksi tuhteja pekoni-cheddarmuffineita tai maukkaita parsakaalimuffineita.

Paperivuokiin leivotaan myös pinaatti-aurajuustokehrät, jotka tehdään hiivataikinasta, täytetään juustolla, pinaatilla ja yrteillä ja kierretään korvapuustien tapaan rullalle.

skonssit

Englantilaiset juustoskonssit tarjotaan perinteisesti kello viiden teellä tai aamiaispöydässä marmeladin tai juustoviipaleen kera, mutta nopeat leivonnaiset ovat myös hienostunut piknikeväs.

Valmiista pakastetaikinasta syntyy vaivattomasti herkullista pikkupurtavaa piknikille. Tomaatti-tapenadetikut, juusto-yrttisolmut ja helpot juustotangot ovat maukasta naposteltavaa sellaisenaan tai viinilasillisen kaverina.

Lisää suolaisia levonnaisia:
Suolainen piirakka x 10
Suolainen piirakka juhliin x 10
Leipäreseptejä herkkusuille
Suolaisia leivonnaisia helposti ja nopeasti
Ruoka.fi: Leivo leipää lauantai-illaksi

Kuvat: Jorma Marstio, Jukka Pakarinen, Pekka Holmström ja Sampo Korhonen / OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suolaisia leivonnaisia piknikille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X