Suolasta makua

Suola on välttämätön ravintoaine, jota ilman emme voisi elää. Aikaisemmin se oli myös korvaamaton ruoan säilöntäaine ja arvokasta kauppatavaraa. Nykyään suola lähinnä maustaa ruokia ja parantaa leivonnaisten rakennetta.

Suolan liiallinen nauttiminen ei ole suotavaa. Viime aikoina kauppojen hyllyihin on ilmestynyt mitä erilaisimpia suoloja. Luonnonsuolat eli vuori-, kivi-, kristalli-, järvi- ja merisuolat ovat erilaisia. Maku vaihtelee myös alueiden kesken. Huippukokit saattavat suosia tietyn alueen suolaa sen maun takia.

Arvostetuimpia ovat puhtaat luonnonsuolat, joita ei ole käsitelty kemiallisesti ja jotka on valmistettu käsityönä. Perinteistä merisuolaakin löytyy kaupasta muun muassa nimillä hiutale-, sormi- ja gourmetsuola. Kokeilemalla löytää oman suosikkinsa. Joskus kilohinnaltaan halvin merisuola päihittää kymmenkertaisesti kalliimmat herkkusuolat.

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Kotiliesi Toimitus

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti